Læger Uden Grænser: Det er blevet normalt at bombe hospitaler

To hospitaler i Syrien er i dag blevet ramt af missiler - mindst 17 personer har mistet livet - og det er slet ikke usædvanligt, at hospitaler er målet, fortæller Læger Uden Grænser.

Hospitalet, som havde 54 medarbejdere, 30 sengepladser og en skadestue, blev totalt ødelagt, da fire missiler ramte tidligere i dag. (Foto: STRINGER © Scanpix)

To hospitaler blev i dag mål for missiler i Syrien. Det ene i Azaz nær den tyrkiske grænse, det andet syd for byen Idlib.

I Idlib har syv mennesker mistet livet på hospitalet, der blev drevet af Læger Uden Grænser.

Det er det femte Læger Uden Grænser-sygehus, der er blevet ramt siden nytår, fortæller direktør i Læger Uden Grænser i Danmark, Jesper Brix.

- Det er dybt problematisk, at civile ikke har mulighed for at søge lægehjælp i Syrien i øjeblikket.

Direktøren for det franske Læger Uden Grænser, Medicins Sans Frontiers, Mego Terzien, hævder, at angrebet blev udført af enten russiske eller syriske kampfly.

Han understregede samtidig, at det er langt fra første gang, at organisationens hospitaler og klinikker bliver mål for angreb i krigszoner.

Og det er fuldstændig uacceptabelt, at der ikke længere eksisterer respekt om hospitaler og klinikker i krigszoner, siger den danske direktør.

- Det synes næsten at blive det nye normale, at man bare bomber hospitaler og klinikker, og det må øjeblikkeligt ophøre. Så i Læger Uden Grænser må vi endnu engang henstille til de stridende parter om at respektere international militær lov og lade være med at angribe klinikker og hospitaler.

Ødelæggelsen af hospitalet vil betyde at 40.000 mennesker ikke længere kan få lægehjælp, blive indlagt eller komme på skadestuen, fortæller Jesper Brix.

Otte er fortsat savnet efter angrebet nær Idlib. I Azaz er mindst 10 dræbt, mange af dem børn.

To hospitaler blev i dag bombet i Syrien og mindst 17 personer er døde. Det er det femte Læger Uden Grænser-sygehus, der er blevet ramt siden nytår.

Opslået af DR Nyheder på 15. februar 2016