Læger uden Grænser evakuerer ansatte fra hospitaler i Yemen

Blodigt angreb mod hospital i Yemen tidligere på ugen får Læger uden Grænser til at trække sig tilbage.

16. august blev dette hospital, ledet af organisationen, i den oprørskontrollerede by Hajjia, ramt af et angreb. (Foto: © STRINGER, Scanpix)

Læger uden Grænser har trukket sit personale ud af seks hospitaler i det nordlige Yemen efter mandagens luftangreb mod et af organisationens hospitaler i landet.

Det oplyser Læger uden Grænser i en meddelelse.

19 mennesker blev dræbt og 24 såret ved angrebet. Nogle af dem var ansatte i Læger uden Grænser, andre var patienter eller forbipasserende.

Den koalition, der under ledelse af Saudi-Arabien har foretaget luftangreb i Yemen siden sidste år, beskyldes for at stå bag angrebet på hospitalet.

Det er fjerde gang i løbet af den langvarige konflikt i Yemen, at et hospital, som Læger uden Grænser støtter, bliver ramt.

Bombet trods advarsler

Organisationen skriver, at den i løbet af de seneste otte måneder har holdt møder med den saudiskledede koalition for at sikre, at hospitaler ikke bliver angrebet.

- Luftbombardementerne er alligevel fortsat, til trods for, at Læger uden Grænser systematisk har delt GPS-koordinater på de hospitaler, hvor vi arbejder sammen med konfliktens parter, skriver organisationen i pressemeddelelsen.

  • Læger uden Grænser har siden juli 2015 haft et hold sundhedspersonale på det offentlige Abs-hospital i Hajja-provinsen, som mandag blev bombet.

  • Ifølge lægerne er flere end 4600 patienter blevet behandlet på hospitalet, mens gruppen har ydet støtte.

  • Saudi-Arabien leder en koalition, der i 2015 greb ind i konflikten i Yemen med en luftkampagne. Koalitionen støtter præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi i kampen mod shiamuslimske houthi-oprørere.

  • I koalitionen er foruden Saudi-Arabien også De Forenede Arabiske Emirater, Bahrain, Kuwait, Qatar, Egypten, Jordan, Marokko, Senegal og Sudan.

/ritzau/

0:00