Læs Puk Damsgårds dagbog fra Syriens aktuelle brændpunkt

Regimet i Syrien har indledt en offensiv mod byen Yabrud i den vestlige del af landet. Sidste år flyttede DRs Mellemøstkorrespondent Puk Damsgård midlertidigt kontoret til netop Yabrud.

Puk Damsgård og fotograf Betina Johnbeck oplevede også bomber, mens de var i Yabrud. (Foto: Betina Johnbeck © DR)

Regeringssoldater og Hizbollah-krigere fra Libanon har tilsyneladende indledt en offensiv mod byen Yabrud i den vestlige del af Syrien.

Yabrud er oprørernes sidste bastion i den bjergrige og strategisk vigtige Qalamoun-region.

Regimet begrunder de nye angreb med, at byen huser terrorister. Men det passer ikke, siger DRs Mellemøstkorrespondent Puk Damsgård:

- Det er en overdrivelse. Der er ikke terrorister i byen. Der er selvfølgelig oprørere i byen, men det er lokalt forankrede grupper, og det er ikke oprørerne, der kontrollerer byen.

Puk Damsgård begrunder blandt andet sin skepsis over for regimets forklaring med, at hun i foråret sidste år tilbragte længere tid i netop Yabrud.

DR flyttede midlertidigt sit Mellemøstkontor til byen for at komme helt tæt på borgerkrigen i Syrien. Men af sikkerhedsgrunde kunne man ikke dengang fortælle præcis, hvor kontoret lå.

Men det lå altså i Yabrud, hvor Puk Damsgård blandt andre mødte oprørsfotografen Nena, blev klippet af frisøren Nadia, blev inviteret til fest, og oplevede et luftangreb.