Langkilde: Trump har fået sin vilje med Nato

Donald Trump har fået accept af, at Nato-lande skal betale mere, og at fokus skal være på terror.

Donald Trump mødtes i aftes med Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, i Washington (Foto: SHAWN THEW © Scanpix)

USA's præsident, Donald Trump, har kritiseret Nato voldsomt, både under valgkampen og som præsident, men efter et møde sent i aftes med generalsekretær Jens Stoltenberg i Washington var tonen en anden.

På det efterfølgende pressemøde lød meldingen fra Trump, at han har skiftet mening - Nu er Nato alligevel ikke forældet.

Ifølge DR Nyheders USA-korrespondent, Johannes Langkilde, skyldes det formentlig, at Trump har fået sin vilje:

- Under valgkampen tordnede Trump mod Nato, fordi mange Nato-lande ikke lever op til forpligtelsen om at betale 2 procent af bruttonationalproduktet til alliancen. Nu lader det til, at der er ' skred i butikken'. Flere lande, deriblandt Danmark, siger, at de vil betale mere, siger Johannes Langkilde.

- Det er også Stoltenbergs holdning, så det er lykkedes Trump at sætte fokus på sin mærkesag om, at USA ikke skal trække det store læs, og noget tyder på, at han får sin vilje. Derfor har han skiftet til, at Nato i virkeligheden er ok, siger han.

Det er lykkedes Donald Trump at sætte fokus på sin mærkesag.

Johannes langkilde, USA-korrespondent

Trump ønsker også mere fokus på terrorbekæmpelse, og her mindede Stoltenberg om, at den eneste gang artikel 5 - den såkaldte musketer-ed - er iværksat, er efter terrorangrebet i New York i september 2001.

- De to er også enige om fremadrettet at fokusere på terror, så også her lader det til, at Donald Trump har fået sin agenda igennem, siger Johannes Langkilde.

/DR Nyheder/