Tema FBI's Rusland-undersøgelse

Langkilde: Vred og følelsesladet justitsminister med dårlig hukommelse

Der kom ingen rygende pistol på bordet under Jeff Sessions' vidneforklaring i efterretningsudvalg.

jeff sessions tekstet drdkrjpo

USA's justitsminister, Jeff Sessions, var både vred og følelsesladet, da han i aftes forsvarede sig i Senatets efterretningsudvalg, som undersøger Ruslands mulige indblanding i det amerikanske præsidentvalg sidste år.

- Han virkede meget stødt over, at nogen overhovedet kunne få tanken om, at han har gjort noget forkert, fortæller DR Nyheders USA-korrespondent, Johannes Langkilde.

Jeff Sessions har erklæret sig inhabil i justitsministeriets egen undersøgelse af russisk indblanding i valgkampen og det mulige samarbejde mellem Rusland og Donald Trumps kampagnestab. Det skete, da det kom frem, at han havde undladt at fortælle - eller glemt - at han havde holdt to møder med Ruslands ambassadør i USA.

Under høringen i aftes var ministerens evne til at huske også et tema.

- Han havde en relativ dårlig hukommelse. Han sagde, at han ikke kunne huske mange af de omstændigheder, som han blev spurgt om, fortæller Johannes Langkilde.

Flere møder?

Mange af spørgsmålene under høringen tog afsæt i rygter om, at Jeff Sessions skulle have holdt flere møder med den russiske ambassadør Sergeij Kislijak end de to, han allerede har indrømmet.

Det afviste justitsministeren på det bestemteste, ligesom han afviste at referere samtaler, han har haft med præsident Trump. Så alt i alt var der ikke meget nyt under solen, fortæller Johannes Langkilde:

- Han gjorde faktisk et udmærket arbejde i forhold til at beskytte Det Hvide Hus og præsident Trump.

- Der er stadigvæk megen røg om de her påståede forbindelser til Rusland, men ingen rygende pistol endnu, konkluderer korrespondenten.

Splittet reaktion

Reaktionerne på Jeff Sessions vidneforklaring vidner om, hvor splittet USA er netop nu, siger Johannes Langkilde

Demokrater og medier, som har en kritisk linje overfor Donald Trump, hæfter sig ved justitsministerens dårlige hukommelse og undvigende attitude.

Republikanere og konservative medier mener derimod, at Sessions gjorde det rigtig godt i sit forsvar mod de - i deres øjne - grundløse beskyldninger, han bliver udsat for.