Le Pen vinder en plads i det franske parlament

Front National står ifølge valgstedsmålinger til at få mellem seks og otte mandater i nationalforsamlingen.

Lederen af Front Nationale, Marine Le Pen, forsøgte at blive valgt som præsident. Nu er hun valgt ind i parlamentet. (Foto: DENIS CHARLET © Scanpix)

Front Nationals frontkvinde, Marine Le Pen, har vundet et sæde i den franske nationalforsamling.

Det står klart, efter at franskmændene søndag har stemt i anden og afgørende runde af valget til nationalforsamlingen.

I en tale siger hun ifølge Reuters, at den lave valgdeltagelse svækker parlamentets legitimitet, og at præsident Emmanuel Macrons parti og dets allierede kæmper i oligarkernes interesser.

Hun siger, at parlamentsmedlemmerne fra Front National "med alle tænkelige midler vil bekæmpe regeringens skadelige projekter."

Ifølge nyhedsbureauet AP stod Front National til at få tredjeflest stemmer med ti procent, kort før klokken 20.30 hvor 57 procent af stemmerne er talt op.

Ifølge valgstedsmålinger fra henholdsvis Kantar Sofres og Ipsos står Le Pens parti til at veksle stemmerne til mellem seks og otte mandater i nationalforsamlingen.

Måske ikke nok til egen gruppe

Front Nationals næstformand, Florian Philippot, er blandt de af partiets kandidater, som ikke står til at få et sæde i parlamentet.

Hvis det EU- og indvandringskritiske parti blot kan mønstre seks af nationalforsamlingens i alt 577 pladser, er det ikke nok til, at det kan danne sin egen parlamentariske gruppe.

Nationalforsamlingen udgør sammen med senatet det franske parlament.

Medlemmer fra begge kamre skal stemme for lovforslag fra regeringen, for at de kan træde i kraft, men nationalforsamlingen er det vigtigste kammer.

/DR Nyheder/