Leder af redningsarbejde i Thailand: Vi overvejer at lade forældre besøge drengene på hospitalet

De fire drenge, der i går blev reddet ud af grotten Tham Luang har stadig ikke set deres forældre.

En politihelikopter med evakuerede fodbolddrenge lander i en militærlufthavn i Chiang Rai, Thailand i går. (Foto: Athit Perawongmetha © Scanpix)

De fire drenge, som i går eftermiddag blev reddet ud af grotten Tham Luang, har det godt, men de har stadig ikke set deres forældre og er fortsat i karantæne på hospitalet i Chiang Rai.

Det fortæller lederen af redningsarbejdet ved Tham Luang-grotten i det nordlige Thailand, Narongsak Osatanakorn.

- Vi overvejer i øjeblikket at lade forældrene besøge drengene, har han netop fortalt på dagens første briefing om situationen.

Forældrene kan muligt komme til at besøge deres børn, men der må ikke være nogen fysisk kontakt, indtil lægerne har fået de endelige resultater af deres blodprøver, sagde han yderligere.

Han fortæller også, at de fire drenge, som blev reddet ud i går eftermiddag, her til morgen naturligt nok har været sultne og spurgt efter pad kra pao, en ret med ris og basilikumkrydret svinekød.

Redningsmandskabet har holdt kortene tæt til kroppen, og endnu er det ikke bekræftet, hvilke af de i alt 12 drenge, der i går blev reddet ud af grotten, hvor de har siddet fanget i 16 dage, efter at indgangen til grotten blev oversvømmet.

Drengene undersøges for infektioner

Tidligere i dag bekræftede en stabsmedarbejder i det thailandske sundhedssystem over for nyhedsbureauet Reuters, at drengene har gennemgået en række tests ved Prachanukroh hospital i Chiang Rai, hvor de blev fragtet til i går.

Lægeholdet er i øjeblikket i gang med at undersøge, at drengene ikke er ramt af infektioner samt følgevirkninger af at have siddet uden næring i de første ni dage, inden de blev fundet af et hold britiske dykkere.

En af drengenes far, den 38-årige Somboon Sompiangjai, siger til nyhedsbureauet Reuters, at han endnu ikke ved, om hans dreng er blandt dem, der er reddet ud.

- Vi kan stadig ikke besøge vores sønner på hospitalet, fordi de skal overvåges i 48 timer. Men jeg håber på gode nyheder i dag, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk