Lederen af Tysklands socialdemokrati trækker sig med øjeblikkelig virkning

Partiet skal stemme om, hvem der skal afløse Martin Schulz, til april.

Martin Schulz holder pressemøde om sin beslutning om at trække sig som formand for SPD. (Foto: FABRIZIO BENSCH © Scanpix)

Martin Schulz, formanden for det tyske socialdemokrati, SPD, trækker sig med øjeblikkelig virkning.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Martin Schulz har partifællen Andrea Nahles fuld opbakning fra SPD's lederskab til at overtage posten som partiformand.

Inden hun kan overtage posten, skal hun første nomineres af partiets ledelse, der holder møde på tirsdag. Derefter skal der afholdes en ekstraordinær partikongres, der vil finde sted den 22. april.

Allerede i sidste uge meddelte Martin Schulz, at han ville trække sig fra partilederposten for i stedet at blive Tysklands udenrigsminister.

Efter to dages pres fra ledelsen i SPD måtte Martin Schulz dog opgive tanken om nøgleposten som udenrigsminister.

Meldingen fra Martin Schulz kommer, efter SPD i forrige uge forhandlede et regeringsgrundlag med kansler Angela Merkels konservative parti, CDU, på plads.

Forhandlingerne om regeringsgrundlaget har været intense, og i sidste uge sagde han til nyhedsbureauet DPA, at han var villig til at give afkald på at træde ind i en kommende forbundsregering.

Martin Schulz blev ellers modtaget med store forventninger, da han for et lille år siden helt uhørt blev valgt som partiets formand og spidskandidat med 100 procent af stemmerne på den socialdemokratiske kongres i Berlin.

Det bliver afgjort i løbet af et par uger, om de socialdemokratiske vælgere stemmer ja til en ny regering bestående af SPD og CDU/CSU. Bliver det et nej, skal tyskerne måske til valg igen.

Facebook
Twitter