Legende i Det Hvide Hus stopper

Helen Thomas, feteret og frygtet Hvide Hus-korrespondent siden 1961, træder tilbage efter kritiske bemærkninger om Israel.

The Grand Old Lady inden for amerikansk journalistik, Hvide Hus-korrespondenten Helen Thomas, trak sig tilbage mandag efter at være kommet i skudlinjen i forbindelse med kontroversielle bemærkninger om Israel.

Meddelelsen om, at den 89-årige Thomas, den længst fungerende journalist hos pressekorpset i Det Hvide Hus, blev givet af Hearst Corp., hvor hun arbejdede som klummeskriver.

- Helen Thomas meddelte mandag, at hun træder tilbage med øjeblikkelig virkning, oplyser Hearst News Service.

Thomas, der i årtier var Hvide Hus-korrespondent for nyhedsbureauet UPI, undskyldte i sidste uge for bemærkninger, hun kom med i forbindelse med et jødisk arrangement i det Hvide Hus.

Ud af Palæstina

Her blev Thomas af hjemmesiden RabbiLive.com spurgt til, hvorvidt hun havde en kommentar til Israel. "Sig til dem, at de skal skride ud af Palæstina", svarede hun.

- Husk på, at disse mennesker er under en besættelse og det er deres land, fortsatte Thomas med henvisning til palæstinenserne, og påpegede, at israelerne kunne rejse hjem til "Polen, Tyskland, Amerika, alle andre steder".

Skarpe kanter

Talsmanden for Det Hvide Hus, Robert Gibbs betegnede mandag bemærkninger som "stødende og forkastelige". Helen Thomas udsendte samtidig en undskyldning på sin egen hjemmeside HelenThomas.org.

Helen Thomas har dækket alle amerikanske præsidenter siden John F. Kennedy og er tidligere formand for Sammenslutningen af Hvide Hus-korrespondenter.

Den altid skarpe og markante Thomas blev født i Kentucky i 1920 som datter af immigranter fra Libanon. Hun blev opdraget som kristen i den græskortodokse kirke.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk