Lej en hund til gåturene i parken

Det kan være svært at få tid til en hund i en travl hverdag. I London er det derfor nu muligt at leje en hund. Dansk Kennel Klub er ikke vild med ideen.

Escort-hunden Gucci var den første lånehund i London. Det var en hund som denne - en såkaldt pomeraner. (Foto: Chris Cheever © Stock Xchng)

Det kan være svært at få tid til at holde hund, hvis man lever det hektiske storby- eller familieliv med karriere og en travl fritid. Måske er lejligheden heller ikke stor nok.

Men frygt ej, for det er der bogstaveligt talt råd for nu - i hvert fald hvis man bor i London. I den engelske hovedstad er det nemlig blevet muligt at købe sig til kvalitetstid med en hund fire dage om måneden.

Det er det amerikanske udlejningsfirma Flexpetz, der har åbnet en afdeling i London, så byens hundeelskere ikke længere behøver at eje en hund for at lufte en lille vovse i den lokale park. London-afdelingen er i øvrigt den første Flexpetz uden for USA, hvor firmaet allerede har hunde til udlejning i henholdsvis New York, San Diego og Los Angeles.

"Kommer sikkert til Danmark"

Herhjemme er der endnu ikke den slags muligheder for hundeelskere, men det kan der meget vel komme, siger Vibeke Knudsen, der er kommunikationskonsulent i Dansk Kennel Klub for hundeejere:

- Det vil ikke undre mig, om en dansker forsøger at lave samme ordning herhjemme. For det vil give en masse medieomtale i starten, men så tror jeg, at det vil gå i sig selv igen, siger Vibeke Knudsen til dr.dk.

Hunden som endnu en ting

Hun er ikke vildt begejstret for konceptet, med mindre lånerne er ansvarlige mennesker med hjertet på det rette sted:

- Jeg kommer til at tænke på vores generelle tingsliggørelse. Det minder jo om, når vi går hen og lejer en Mini Cooper som en del af en livsstil. Sådan noget, hvor folk siger, at de gerne vil leje den lille hund med Louis Vuitton-halsbåndet, siger Vibeke Knudsen.

Familier med hund på prøve

Alligevel kan hun godt se en række fordele ved, at hundeglade mennesker kan lufte og hygge om en hund i kortere perioder uden at forpligtige sig ellers.

- Hvis man skal sige noget godt om hundeudlejning, så er det jo en god mulighed for børnefamilier, der vil finde ud af, om de har tid til en hund.

Håb om færre aflivninger

Hvert år aflives mellem 12.000 og 15.000 ellers raske hunde, fordi ejerne finder ud af, at de ikke har overskud til at have hund, forklarer Vibeke Knudsen. Med Flexpetz kan man derfor prøve af, hvordan det er at have hund.

- Men i dag er der jo allerede masser af private og fine ordninger, hvor man deler pasningen af en hund. Jeg kender for eksempel en kondiløber, der ofte tager nabohunden Fridolin med på løbeturen. Det synes jeg, er vejen frem, siger Vibeke Knudsen.

Det koster cirka 2600 kroner at leje en hund for fire dage om måneden hos Flexpetz i London, ifølge BBC. 100 personer har allerede har ladet sig registrere som hundelåner.

Facebook
Twitter