Ny præsident i USA

LGBT-demonstranter festede foran ny vicepræsidents hus

Med regnbueflag, knæklys, glitter og musik viste 200 LGBT-folk deres modstand mod Mike Pence.

Gaderne omkring den kommende amerikanske vicepræsidents hus blev i går forvandlet til en vaskeægte LGBT-fest.

Demonstranter ville ifølge CNN vise deres modstand mod Mike Pence, der fredag indsættes som vicepræsident i USA.

- Vi er her for at sende klar besked til Daddy Pence om, at vi ikke vil tolerere hykleri og had i vores land. Vi er her i dag for at indtage gaderne, som er vores dansegulv, sagde arrangør Firas Nasr.

Demonstranterne, som var festligt klædt på, uddelte regnbueflag, knæklys og glitter på gaderne i nærheden af Mike Pences bopæl i staten Maryland.

(Foto: Jim Lo Scalzo © sCANPIX)
(Foto: Jim Lo Scalzo © sCANPIX)

Mike Pence har tidligere gjort sig bemærket på grund af sin modstand mod homo-ægteskaber og med udtalelser om, at homoseksualitet er et valg, og at homoseksualitet kan kureres.

- Mike Pence bliver nødt til at finde sit hjerte og erkende, at det her er et land, som må være kærlige og åbne for alle, sagde Lisa Fithian, som var rejst fra Texas for at demonstrere mod indsættelsen.

Demonstranternes rute var knap to kilometer lang, og deres gang blev jævnligt afbrudt af dansepauser, hvor der blev danset til tonerne af homo-ikoner som Rihanna, Lady Gaga, Whitney Houston og Beyoncé.

Den kommende vicepræsident var dog ikke hjemme, men befandt sig i stedet i den modsatte ende af byen på et galleri, hvor han var vært for en middag i forbindelse med indsættelsen.

Demonstrationen mod vicepræsidenten er en ud af mange, som er varslet i forbindelse med indsættelsen af Donald Trump. Det forventes, at flere tusinde vil demonstrere i Washington weekenden over.

Du kan følge Trumps indsættelse som præsident fredag direkte på dr.dk fra kl. 14.30 og på DR1 fra kl. 16.

Facebook
Twitter