Libyen lukker sin ambassade i protest

Libyen har besluttet at lukke sin ambassade i Danmark i protest mod Jyllands-Postens Muhammed-tegninger. Libyen truer med "økonomiske foranstaltninger" mod Danmark.

Libyen har besluttet at lukke sin ambassade i Danmark. Saudi-Arabien har blot kaldt sin ambassadør hjem til konsultation. (© DR)

Libyen har besluttet at lukke sin ambassade i Danmark i protest mod Jyllands-Postens Muhammed-tegninger.

Beslutningen om at lukke ambassaden - som libyerne selv kalder Det Libyske Folkekontor - blev truffet "i lyset af de danske mediers hårdnakkethed i fornærmelsen af profeten Muhammed", og fordi de danske myndigheder ikke har reageret ansvarligt.

Af beslutningen fremgår det også, at Libyen vil træffe "økonomiske foranstaltninger" mod Danmark. Der er ingen detaljer om, hvilke økonomiske foranstaltninger, der vil blive truffet.

Tager afstand

Helt så drastisk har Saudi-Arabien og Kuwait ikke reageret.

Torsdag hjemkaldte Saudi-Arabien sin ambassadør fra Danmark i protest over, at den danske regering ikke vil tage officielt afstand fra tegningerne.

Og i går meddelte Kuwait, at man vil indkalde den danske ambassadør til samtaler på grund af "foragtelig racisme". Der er ifølge en embedsmand tale om, at en procedure startes med at indkalde den danske ambassadør, der bor i Saudi-Arabien, til samtaler.