Libyens premierminister: Gaddafi er død

Libyens tidligere leder Muammar Gaddafi er død af sine kvæstelser, efter han blev taget til fange. Det siger en talsmand for overgangsrådet.

Libyens premierminister, Mahmoud Jabril, bekræfter, at Muammar Gaddafi er dræbt, skriver nyhedsbureauet AP.

- Vi har ventet på dette øjeblik i lang tid. Muammar Gaddafi er blevet dræbt, fortæller Jabril på et pressemøde i Tripoli.

Skudt på flugt fra oprørere

Ifølge Libyens informationsminister, Mahmoud Shammamen, døde Gaddafi på flugt fra libyske oprørsstyrker, der angreb det hus, hvor han gemte sig, skriver CNN.

Gaddafis lig er nu ført til byen Misrata længere mod vest, hvor det er er blevet anbragt i en moske, oplyser tv-stationen Al Jazeera.

CNN, BBC og andre internationale tv-stationer viser nu billeder af en - angiveligt - død Gaddafi. Samtidig har den arabiske tv-station al-Jazeera fået fat i en video, der ifølge stationen viser oprørere sparke til liget af Gaddafi.

Libyens overgangsråd vil bekendtgøre Libyens "befrielse" inden for få timer, skriver Reuters.

Tidligere har både informationsminister Mahmoud Shammamen og talsmanden for Det Nationale Overgangsråd i Tripoli meddelt, at Gaddafi døde af sine sår, efter han blev taget til fange i sin fødeby Sirte.

- Han blev ramt i hovedet og benene. Der var en masse skud mod hans gruppe, og han døde, siger Abdel Majid fra overgangsrådet til Reuters.

Muammar Gaddafi blev 69 år.

NATO bekræfter angreb

Tidligere meddelte Abdel Majid fra overgangsrådet at Gaddafi blev fanget, mens han forsøgte at flygte fra Sirte i en konvoj. Den blev angrebet af jagerfly fra NATO, der blandt andet bombede fire biler. Ifølge talsmanden var Gaddafi iført en kakifarvet uniform og bar en turban.

NATO bekræfter, at de har bombet pro-Gaddafi konvoj, mens den flygtede fra Sirte. NATO kan dog ikke bekræfte, om Gaddafi er fanget eller dræbt.Indtog Gaddafis sidste højborgOvergangsrådets styrker indtog tidligere i dag Sirte efter flere ugers hårde kampe.

Det endelige angreb på Gaddafi-loyalisterne begyndte klokken 8 i morges. Det varede blot halvanden time, før de sidste Gaddafi-folk var dræbt eller på flugt.

Ifølge libysk tv blev Gaddafis forsvarsminister, Abu Bakr Tunis, dræbt under de sidste og afgørende kampene om Sirte, der ligger 350 kilometer øst for hovedstaden Tripoli.