Libysk skib trodser angiveligt israelsk advarsel

Det libyske skib med nødhjælp til Gaza har angiveligt fortsat kurs mod den palæstinensiske enklave, selvom der har været meldinger om, at det sejlede mod Egypten. Israel har advaret om, at flåden vil opbringe skibet.

(Foto: Google Maps)

Et libysk skib lastet med mad og medicin til Gazastriben trodser tilsyneladende en israelsk advarsel om at undlade at sejle ind i farvandet ud for den palæstinensiske enklave.

Den libyske organisation, der har arrangeret skibets rejse, siger, at fartøjet fortsat har kurs mod Gazastriben, selv om Israel har truet med, at det vil blive opbragt.

Frist ved midnat

- Skibet er fortsat på vej mod Gaza, og der er ikke taget beslutning om at ændre kurs, siger Youssef Sawani, direktør for velgørenhedsorganisationen, i telefonen fra den libyske hovedstad Tripoli.

- Skibet har fået et ultimatum fra israelerne om, at vi skal forlade området inden i aften. Det vil vi ikke gøre.

Israel har givet skibet en frist indtil midnat natten til onsdag (kl. 23.00 dansk tid) til at ændre kurs.

Tidligere på aftenen oplyste en egyptisk embedsmand, at skibet har søgt og fået tilladelse til at lægge til kaj i El-Arish i Egypten.

Embedsmanden sagde til nyhedsbureauet Reuters, at Egypten vil lade nødhjælpen komme ind i Gaza via Rafah-grænseovergangen.

Facebook
Twitter