'Ligner en postkasse' - Boris Johnson får hård kritik for burka-kommentar

Danske tildækningsforbud er afsæt for debat om sprogbrug i Storbritannien.

Premierminister Theresa May reagerer på Boris Johnsons udtalelser i videoen.

"Postkasse" og "bankrøver".

Det er de billeder, der opstår i hovedet på den tidligere britiske udenrigsminister Boris Johnson, når han ser en kvinde, som er iklædt de muslimske klædedragter burka og niqab.

Den konservative politiker får hård kritik, efter han har skrevet en kronik, hvor han tager afstand fra det danske tildækningsforbud, som trådte i kraft 1. august.

- Ja, burkaen er undertrykkende og latterlig. Men det er ikke nogen grund til at forbyde den, skriver Boris Johnson i kronikken, hvor eks-minister også siger, at kvinder i burka "ligner en postkasse".

Krav om undskyldning

Boris Johnsons sprogbrug vækker hård kritik fra mange af hans konservative partifæller.

Mohamed Sheikh, som er grundlægger af et forum for muslimske konservative, mener ligefrem, at Johnson skal smides ud af partiet på grund af

Mange andre konservative kræver, at Johnson skal komme med en undskyldning - blandt andre partiets formand Brandon Lewis og premierminister Theresa May:

- Jeg mener, at vi alle skal være meget forsigtige med det sprog og de ord, vi bruger, siger May til BBC.

Høj profil

Indtil videre er der ikke tegn på, at Boris Johnson vil bøje sig for presset og undskylde sine udtalelser.

I sidste måned forlod han posten som udenrigsminister i protest mod regeringens strategi for Storbritanniens udtræden af EU - Brexit.

Johnson var frontfigur for Brexit-tilhængerne og ønsker at opretholde en høj profil i britisk politik, skriver BBC.

Nogle konservative ser ham som en mulig kandidat til lederposten i partiet, hvis for eksempel Theresa Mays Brexit-forhandlinger med EU ender i fiasko, og hun bliver tvunget til at gå af.

Facebook
Twitter