LIVE Mette Frederiksen besøger Joe Biden i USA

Mette Frederiksen har været på sit første officielle besøg i USA.

Mette Frederiksen var til et langt møde med den amerikanske præsident, Joe Biden.

Her diskuterede de blandt andet krigen i Ukraine, Nato-samarbejdet og klimapolitik.

Inde mødet sad de sammen foran pressen og kom med et par korte udtalelser, inden de gik til møde i enerum.

Her kaldte Biden Danmark "en af vores bedste allierede og tætteste venner". Og Mette Frederiksen takkede Biden for USA's rolle og engagement i Nato-samarbejdet. Og så roste hun Biden for hans indsats på klimaområdet.

- Jeg vil også gerne takke dig for dit lederskab i den grønne omstilling. Du har fået USA med i kæmpen mod klimaforandringer igen, sagde den danske statsminister.

Mødet gik langt over tid, og bagefter kunne statsministeren fortælle, at der var blevet givet meget ros til Danmark for vores forsvar og bidrag til Ukraine.

Dagen igennem har et andet emne også fyldt en del: nemlig rygterne om, hvorvidt Mette Frederiksen er en af kandidaterne til posten som Nato-generalsekretær.

Hun blev efter mødet spurgt ind til, om det var forklaringen på, at mødet med Biden havde taget ekstra lang tid. Men hun afviste flere gange at kommentere på rygterne - både på dansk og engelsk.

- Jeg kommer ikke til at gå ind i diskussionen om de rygter. Mit job er at være Danmarks statsminister. Det er jeg rigtig glad for, og det er det arbejde, jeg har passet og er her for at passe, sagde hun.