Løkke efter Bruxelles-terror: Let's hunt them down

Løkke, Tusk, Putin, Hollande - statsledere fra hele verden står i kø for at vise deres foragt over for de ekstremistiske kræfter, der i dag har dræbt adskillige i Bruxelles.

Lars Løkke Rasmussen fordømmer angrebet i Bruxelles og føler sorg og vrede, skriver han på Twitter. (Foto: © Ólafur Steinar Gestsson, Scanpix)

Terrorangrebene i Bruxelles er 'et angreb på demokratiet i Europa', 'feje og barbariske' og et 'nyt lavpunkt blandt terroristerne'.

Sådan lyder nogle af de fordømmende reaktioner fra Europas ledere efter terrorbomberne, der i dag ramte den belgiske hovedstad.

Mindst 11 blev dræbt i to eksplosioner i lufthavnen og mindst 15 i en eksplosion kort efter ved en metrostation i hjertet af den belgiske hovedstad.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udtrykker sin medfølelse i en pressemeddelelse og skriver, at 'terroren har ramt midt i Europas hjerte'.

- Uskyldige mennesker er blevet myrdet og kvæstet af hensynsløse terrorister, lyder det fra statsministeren.

- Mine tanker går til de ramte og deres pårørende og hele det belgiske folk.

Tidligere i dag udtrykte statsministeren på Twitter - ligesom flere andre statsledere - sin foragt overfor angrebene.

- Bruxelles er blevet angrebet af terrorister. Jeg føler sorg og vrede, skriver han.

- Let's hunt them down, opfordrer statsministeren med henvisning til de islamiske bevægelser, som flere gange har dræbt civile i Europa.

https://twitter.com/larsloekke/status/712226139897532421

(Foto: © Sabrina Uldbæk Skjødt Web og Mobil)

EU-præsident Donald Tusk fordømmer på det skarpeste terroren i Bruxelles, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Jeg er rystet over bombeangrebene til morgen i Zaventem-lufthavn og EU-kvarteret i Bruxelles, som har kostet mange uskyldige mennesker livet og kvæstet mange andre, siger Tusk i en erklæring og tilføjer:

- Disse angreb er udtryk for et nyt lavpunkt blandt terroristerne, som spreder had og vold.

https://twitter.com/eucopresident/status/712228061173948416

Bomben ved metrostationen eksploderede ikke langt fra EU-institutionerne. Udover de 15, der blev dræbt, blev 81 blev såret i metroen, oplyser de belgiske transportmyndigheder.

En anden EU-politiker, Martin Schulz, der er Europa-Parlamentets formand, skriver på Twitter, at hans tanker går til borgerne i Bruxelles og opfordrer belgierne til at passe på sig selv.

https://twitter.com/EP_President/status/712209881227534336

- Det er en sort dag for Belgien

Den belgiske premierminister, Charles Michel, kalder angrebene 'blinde, voldelige og feje'.

- Det er en sort dag for Belgien. Det, som vi har frygtet, er indtruffet, siger Charles Michel ifølge AFP.

Også på Twitter udtrykker han på regeringens vegne medfølelse med ofrene.

- Jeg fordømmer dette feje angreb på vores samfund, skriver han.

https://twitter.com/CharlesMichel/status/712238540231458816

Sveriges statsminister, Stefan Löfven, kalder Sveriges nationale nyhedsbureau, TT, begivenhederne i Bruxelles for 'et angreb på det demokratiske Europa'.

- Bruxelles er ramt af en terrorhandling, og selv om omfanget endnu ikke er klarlagt, så er der oplysninger om dræbte og sårede. Det er et angreb mod det demokratiske Europa. Vi vil aldrig acceptere, at terrorister angriber vores åbne samfund, siger han i en skriftlig erklæring til TT.

Frankrigs præsident, François Hollande, sender på Twitter sin solidaritet til belgierne.

- Jeg udtrykker min fulde solidaritet med det belgiske folk. Det er hele Europa, der bliver ramt, når Bruxelles bliver angrebet, skriver han.

https://twitter.com/fhollande/status/712236246916014080

Også uden for Europa er opmærksomheden rettet mod Bruxelles. Ruslands præsident Vladimir Putin giver sin solidaritet til kende i flere medier.

- Præsident Putin har allerede kondoleret overfor kong Phillipe af Belgien efter drabet på civile som følge af en række eksplosioner i Bruxelles. Præsidenten fordømmer på det stærkeste de barbariske forbrydelser, som ikke har nogen berettigelser, skriver en talsmand fra Kreml.

Natos generalsekretær, norske Jens Stoltenberg, er selv i Bruxelles og skriver på Twitter:

- En mørk morgen her i Bruxelles. Mine tanker er med de ramte og det belgiske folk. Vi står sammen med vores allierede, Belgien, skriver han.

https://twitter.com/jensstoltenberg/status/712237002482163714 https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1144108325639690