Løkke efter Trump-møde: Jeg er mere fortrøstningsfuld, end jeg var lige efter valget

Statsministeren nåede alt på sin imaginære emneliste, sagde han umiddelbart efter mødet med den amerikanske præsident.

Efter et personligt møde med Donald Trump, der varede omkring en times tid, kom statsminister Lars Løkke Rasmussen ud til den samlede danske presse foran Det Hvide Hus.

Her fortalte han, at de to regeringsledere havde haft et godt og produktivt møde, hvor hovedpunkterne var grøn omstilling, EU, Nato og bekæmpelsen af Islamisk Stat.

- Det var et godt møde, og vi havde en spændende samtale, hvor vi kom vidt omkring. Vi nåede hele den emnekreds, der stod på min imaginære liste, sagde Lars Løkke til den ventende presse.

Han kaldte Donald Trump for "en meget behagelig person at være sammen med", og at han "oplevede en præsident, der oprigtigt var interesseret og åben for forslag".

Løkke og Trump talte først sammen alene i små 20 minutter. Herefter stødte embedsmænd fra de to delegationer til.

Da de to talte sammen alene, handlede det ifølge Lars Løkke om deres familier og om Rusland.

- Vi snakkede lidt om vores familier og om Rusland, da jeg har har mødt Vladimir Putin tidligere. Så det diskuterede vi også, sagde Løkke uden at komme ind på den konkrete ordlyd.

Løkke kom også ind på det "unuancerede billede", der har været af præsident Trump efter den sensationelle valgsejr i november og præsidentens måde at kommunikere på især på sociale medier.

- Den her administration skal bedømmes på sine handlinger og ikke på enkeltstående tweets. For det er godt nok svært at få alle nuancer ud på 140 karakterer.

- Så ja, jeg er mere fortrøstningsfuld, end jeg var, da jeg beroede min vurdering på det billede, der stod meget hurtigt efter valget, sagde Løkke.

Se videoen herunder, hvor Løkke bliver spurgt til, om han også synes, at Donald Trump er "en great guy".

EU og Nato

På Løkkes mødeagenda var EU og Nato- samarbejdet højt på listen. Og det forløb også positivt ifølge statsministeren.

- Det er en præsident med et billede af et Europa, der efter brexit holder sammen, og som 100 procent bakker op om Nato. Og det er to gode ting at tage med hjem herfra.

- Hvis USA og Europa arbejder sammen, så er vi hen ved halvdelen af verdens samlede økonomi med al den indflydelse, det giver. Hvis ikke vi arbejder sammen, smuldrer det måske imellem hænderne på os, sagde Løkke.

Næste punkt på Lars Løkkes dagsorden er markeringen af 100-året for Danmarks overdragelse af De Vestindiske Øer til USA, som foregår på de tidligere dansk-ejede øer i Caribien.

FacebookTwitter