Løkke om skuddrab: Ikke igen, Paris

Gennem de seneste to år er Frankrig et af de lande i Europa, som oftest er blevet ramt af terror.

Lars Løkke Rasmussen har tidligere deltaget i en mindehøjtidlighed foran den franske ambassade med lys, fakler og blomster (arkivfoto). (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

- Ikke igen, Paris.

Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen, efter at en gerningsmand her til aften dræbte en politibetjent og sårede flere i den franske hovedstad.

- Mine tanker er med indbyggerne i Paris og det franske folk, som har lidt meget gennem de sidste par år, skriver han på Twitter.

I løbet af de seneste to år er Frankrig et af de lande i Europa, som oftest er blevet ramt af terror. I januar 2015 angreb Brødrene Kouachi satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris, og 17 blev dræbt.

I november samme år blev spillestedet Bataclan, Stade de France og flere restauranter og barer angrebet i Paris. Det er det dødeligste terrorangreb i fransk historie, og 130 mistede livet.

I juli 2016 blev 86 dræbt, da tuneseren Mohamed Lahouaiej-Bouhlel kørte en lastbil ned af Promenade Des Anglais i Nice midt under fejringen af Frankrigs nationaldag.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, vurderer også, at det desværre ser ud til, at Paris er ramt af endnu et terrorattentat.

- Hvad kan man sige? Det stopper bare aldrig, siger Trump, der holdt pressekonference i Washington samtidig med, at nyheden om skyderiet i Paris tikkede ind.

Fransk politi betegner umiddelbart skyderiet på den berømte Paris-boulevard som en "terrorhandling", og den særlige anklagemyndighed for terror oplyser, at der er indledt en efterforskning af skyderiet.