Løkke: Syrien-støttes fortsat af Danmark i de kommende år

Danmark gav torsdag 688 millioner kroner til ofrene for krigen i Syrien. Støtten vil fortsætte, sige Løkke.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen lover at fortsætte den økonomiske støtte til Syrien (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Danmark vil i de kommende år være en aktiv og engageret partner, når det gælder humanitær hjælp i Syrien og landets nærområder.

Det fastslår statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) torsdag i en tale på en international donorkonference i London. Her samles der ind for kunne afhjælpe den humanitære krise i Syrien og de omkringliggende lande.

- Danmark ønsker at bidrage mærkbart til at afhjælpe de menneskelige lidelser i og omkring Syrien, siger Lars Løkke Rasmussen.

Talen kommer efter, at Danmark torsdag forpligtede sig på at give 688 millioner kroner til at hjælpe ofrene. Og Syrien vil fortsat være et fokusområde for Danmark, understreger Løkke.

- Danmark vil vedblive med at være en aktiv og engageret partner i årene, der kommer. Gennem humanitær hjælp, udviklingsarbejde og et styrket samspil mellem de to, vil vi forbedre levevilkårene for de mange familier og lokale samfund, som er berørt af konflikten.

Flere midler skal forbedre levevilkårerne

Særligt er der behov for at give de mange børn, kvinder og mænd, som er fanget i konflikten, en bedre fremtid:

- Vi skal øge midlerne. Vi skal forbedre levevilkårene lokalt for de mange flygtninge og de samfund, som huser dem i regionen. Vi skal sikre beskyttelse, flere job og bedre adgang til uddannelse, sundhed og andre nødvendige ydelser, siger Løkke.

/ritzau/