Løkke til topmøde: Vi er et kerneland i Nato

Vi kan være stolt af vores bidrag til Nato, lyder det fra Løkke, selv om Danmark ikke lever op til målsætning.

Lars Løkke Rasmussen (V) på vej ind til Nato-topmøde i Bruxelles. (Foto: Emmanuel Dunand © Scanpix)

Danmark kan være stolt af sit bidrag til Nato, selv om vi ikke bruger så mange penge på forsvaret, som den amerikanske præsident, Donald Trump, ønsker.

Det budskab afleverer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) torsdag på vej ind til Nato-topmøde i Bruxelles.

- Lige så rigtigt det er, at Danmark ikke bruger to procent, lige så rigtigt er det, at målt på den måde, vi har indrettet vores forsvar på, vores deployeringsevne og vores villighed til at stille op, der scorer vi flot, siger han.

Med de to procent henviser statsministeren til det fælles erklærede mål i Nato om, at landene skal arbejde hen mod at bruge to procent af deres bruttonationalprodukt på forsvaret.

Et mål, som den nyvalgte amerikanske præsident vil have sat turbo på.

- Vi kan gøre mere, end vi gør. Men vi gør det med det afsæt, at vi allerede gør rigtig meget. Vi er et kerneland i Nato, siger statsministeren.

Han minder dog også om, at regeringen gerne vil sætte flere penge af til forsvaret.

- Regeringen har allerede hjemme sagt, at når vi skal forhandle et nyt dansk forsvarsforlig til efteråret, så skal vi give forsvaret et substantielt løft. Altså flere penge til dansk forsvar.

På aftenens topmøde skal Nato-lederne for første gang mødes med den amerikanske præsident, Donald Trump, og blandt andet diskutere forsvarsbudgetter.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk