Løkke til Trump: Nu må vi få arbejdsro i Nato

Trumps kritik af Nato-landenes forsvarsbudgetter er forstået. Nu må landene have ro, lyder det fra Løkke.

Nato-landenes stats- og regeringschefer har besluttet, at de hvert år vil aflevere nationale handlingsplaner for at følge, hvordan det går med at øge forsvarsudgifterne. (Foto: Stephanie Lecocq © Scanpix)

Lars Løkke Rasmussen (V) påpegede over for den amerikanske præsident Donald Trump, at Nato-landene har brug for arbejdsro for at kunne leve op til ønsket om at øge forsvarsbudgetterne.

Det siger statsministeren efter afslutningen på Nato-topmødet torsdag.

- Jeg sagde til ham på mødet derinde, at "dit budskab er kommet igennem højt og klart". Nu er det også lidt vigtigt, at vi faktisk får lov at levere på det, vi har lovet hinanden i Wales, siger Løkke.

Nato-landenes stats- og regeringschefer har besluttet, at de hvert år vil aflevere nationale handlingsplaner for at følge, hvordan det går med at øge forsvarsudgifterne.

Det siger Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, efter alliancens topmøde i Bruxelles.

Her har USA's præsident, Donald Trump, sagt, at 23 af Nato-landene skylder enorme summer penge fra de mange år, de har betalt for lidt til deres forsvar.

Danmark er et af de lande, der med 1,14 procent bruger mindre på forsvaret end Nato-målet på to procent af bruttonationalproduktet.

Forinden mødet holdt den amerikanske præsident en kritisk tale til Nato-lederne, hvor han talte dunder for, at de øvrige lande skal betale en langt større del af regningen i Nato.

Landene i Nato har allerede indgået en fælles aftale om, at de vil sigte mod bruge to procent af deres bruttonationalprodukt på forsvar inden 2024.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk