Tema Krigen i Syrien

IS løslader halvdelen af bortførte fabrikstarbejdere i Syrien

Syriske embedsmænd har forhandlet 170 af de 300 bortførte fabriksarbejdere fri fra Islamisk Stats varetægt.

Islamisk Stat begyndte fredag aften at løslade nogle af de fabriksarbejdere, der er bortført fra en cementfabrik nordøst for Damaskus.

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, en oppositionel organisation der følger situationen i Syrien gennem et netværk af kilder og aktivister i landet.

Islamisk Stat bortførte arbejderne fra fabrikken i byen Dmeir, efter at den militante bevægelse havde indledt et angreb på nogle af de syriske regeringsstyrker i området, hvor fabrikken ligger.

Lokale embedsmænd i to nærliggende byer har formået at forhandle med den yderliggående gruppe og har indgået en aftale om løsladelse af 170 arbejdere, der har været holdt som gidsler siden onsdag, skriver Reuters.

Andre har formået at stikke af fra Islamisk Stats fangenskab, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

En kilde i det syriske militær oplyser til det franske nyhedsbureau AFP, at dusinvis af cementarbejdere fredag aften ankom til en militær lufthavn, som er under de syriske regeringsstyrkers kontrol.

Nyhedsbureauet Amaq, som har tætte bånd til Islamisk Stat, skriver, at omkring 300 arbejdere er blevet løsladt, men at 20 andre ikke vil blive løsladt. De beskyldes for at være en del af en regeringstro milits.

Ifølge nyhedsbureauet er fire af arbejderne blevet henrettet, fordi de var drusere - en forgrening af islam, som Islamisk Stat anser for at være kættersk.

/ritzau/AFP