Londons borgmester: EU er i fare for at glide ud af demokratisk kontrol

- Jeg ønsker en bedre aftale for folk i dette land, siger Boris Johnson.

Londons borgmester mødte pressen foran sit hjem i London for at forklare sit nej til EU - og nej til Camerons bøn om at bakke op om et ja. (Foto: Peter Nicholls © Scanpix)

David Cameron får den kolde skulder af en af sine egne, Londons konservative overborgmester Boris Johnson, der vil føre kampagne for et nej til EU.

Meldingen fra borgmesteren, som er en af Storbritanniens mest kendte og populære politikere, falder, mindre end to døgn efter at Cameron har landet en EU-aftale, der skal sikre støtte til fortsat medlemskab af unionen.

Men aftalen, som Cameron har forhandlet med de europæiske stats- og regeringschefer, er langt fra god nok, mener borgmesteren.

- Ingen kan påstå, at der var fundamentale reformer i Storbritanniens forhold til EU, siger Boris Johnson søndag eftermiddag foran sit hjem i London om Camerons aftale.

Ønsker en bedre aftale med EU

Den kendte og populære politiker mener, at der kommer "alt for meget lovgivning fra EU", og "projektet er ved at glide ud af demokratisk kontrol".

- Jeg ønsker en bedre aftale for folk i dette land, siger Johnson, som kræver "kontrollen tilbage" på britisk grund.

Samtidig roser borgmesteren det arbejde, som Cameron har gjort i EU. Premierministeren har bare haft for kort tid ifølge Johnson.

Boris Johnson har ofte været nævnt som en mulig afløser efter David Cameron som konservativ partileder og premierminister.

Cameron har bebudet sit farvel som konservativ leder og premierminister senest i 2020, hvor det næste parlamentsvalg skal finde sted.

Seks ministre har lagt afstand til Cameron ved at støtte et nej til EU ved folkeafstemningen. Det er blandt andre justitsminister Michael Gove, som er en af Camerons nærmeste, personlige venner.

/ritzau/

FacebookTwitter