Tema Brexit

Londons konservative borgmester siger nej til EU

Boris Johnson går mod sin egen partiformand i kampen for et nej til EU-medlemsskab.

Londons borgmester og konservative parlamentsmedlem går mod sin partiformand David Cameron og stemmer nej til EU. (Foto: Justin Tallis © Scanpix)

Londons karismatiske og konservative borgmester Boris Johnson har ifølge BBC valgt at kaste sig ind i kampen for et nej til EU ved den kommende folkeafstemning.

Det tweeter BBC's politiske redaktør Laura Kuenssberg.

Brexit

Storbritannien har ved et historisk valg den 23. juni 2016 stemt for at forlade EU. Følg det politiske efterspil her.

Gå til tema

Dermed går han mod sin partiformand David Cameron, der i et interview med BBC i dag henvendte sig direkte til London-borgmesteren og bad ham kæmpe for et ja.

Boris Johnson er en af de mest kendte og populære politikere i Storbritannien og kendt som EU-skeptiker.

Sammen med George Osborne er han en af de mulige afløsere til at overtage efter David Cameron som konservativ partileder og premierminister.

Finansminister Osborne meldte lørdag ud, at han bakker sin partiformand op og frem mod folkeafstemningen den 23. juni vil kæmpe for et ja til fortsat EU-medlemsskab.

Boris Johnson er gammel EU-reporter for avisen The Telegraph, og det forventes, at han forklarer sit valg i en klumme i netop den avis senere i aften. Det skriver The Guardian.

I den nyeste meningsmåling svarer 48 procent af briterne, at de gerne vil blive i EU, mens hver tredje gerne vil ud.

Hver femte har endnu ikke bestemt sig.

David Cameron forhandlede fredag en aftale hjem, som giver Storbritannien særstaus i EU. Det er med den som udgangspunkt, at briterne skal stemme om deres fremtid i EU.