Lortekaffe til 6000 kroner kiloet

Der er mange måder at nyde sin kaffe på. Skal det være espresso, klassiske filterkaffe eller hvad med kaffe, der har været en tur gennem en elefant?

(© DR)

Normalt er det en god ide at holde sig på behørig afstand, når et af klodens største pattedyr, elefanten, returnerer det der har været igennem fordøjelsessystemet. Men i det nordlige Thailand bliver der holdt godt øje med hvor 26 elefanter besørger. De har nemlig maven fyldt med værdifulde kaffebønner og producerer verdens dyreste kaffe.

(© DR)

21søndag har været på besøg i regnskoven, hvor man serverer lortekaffe til 6000 kroner kiloet. Manden bag ideen hedder Blake Dinkin. I et år har han fodret en gruppe elefanter med særlig udvalgte kaffebønner. På bønnernes vej gennem elefanterne starter en gæringsproces, som skal give kaffen en helt særlig smag inden bønnerne et døgns tid senere igen forlader elefanterne. Lokale elefant ejere samler bønner fra elefanternes afføring, vasker og tørrer dem, og sender dem så videre til kafferistning, at drikke kaffen selv, det kunne de ikke drømme om.

(© DR)

Det lyder måske vanvittigt og starten var da også forbundet med en vis skepsis. 50 kg færdig kaffe blev langet over disken på luksuriøse hoteller i 2012, men eventyrlystne - og velhavende mennesker over hele verden, vil smage de særlige bønner og produktions målet for 2013 hedder 400 kg.

Blake Dinkin vil ikke gå så langt som til at sige at kaffen, ud over at være verdens dyreste, også er verdens bedste, hver sin smag, som han siger. Elefantkaffen bliver aldrig den du lige snupper på vej ud af døren en travl mandag morgen. Den skal drikkes, hvis du får lyst til en historie og en oplevelse ud over det sædvanlige, fortæller han. De fleste kopper af den særlige drik sælges da også i på luksuriøse ressort, hvor elefanterne, ud over at spise kaffebønner, transporterer rige turister rundt i regnskoven. Her koster en overnatning omkring 4000 kroner og at give 300 kroner for to kopper kaffe afskrækker ikke gæsterne, "de elsker det" siger hotellets direktør.

Se mere i 21søndag i aften kl. 21.00