Louisa Jespersens mor venter på dom i Marokko-terrorsag: ’Jeg håber, de får dødsstraf’

I dag skulle der efter planen være faldet dom i sagen om de marokkanske terrorister, der slog danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland ihjel.

Louisa Vesterager Jespersen blev myrdet sidste år i december under en vandretur i Atlasbjergene i Marokko sammen med sin norske veninde. Hun blev 24 år. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

For godt et halvt år siden blev danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland myrdet, mens de var på vandretur i Marokko.

Tre lokale mænd, der alle er Islamisk Stat-sympatisører, indrømmede efterfølgende, at de stod bag terrordrabene på de to turister, og i dag skulle de efter planen have haft deres dom.

Kort før klokken 18 dansk tid blev det dog oplyst, at dommen er blevet udskudt en uge og ventes at falde den 18. juli. Det skyldes, at de tiltalte skal have mulighed for at komme med en udtalelse, inden dommen afsiges.

Helle Jespersen, der er mor til Louisa Vesterager Jespersen, er ikke i tvivl om, hvilken straf de tre gerningsmænd bør have:

- Jeg håber, de får den hårdeste straf, dødsstraf, siger hun til DR Nyheder.

Helle Jespersen er ikke selv til stede i retten i byen Salé i Marokko. Men hun har skrevet et brev, der blev læst op i retssalen.

Her er brevet, som Louisa Jespersens mor havde skrevet. (Foto: © Michael S. Lund)

Og hun lægger ikke skjul på, at hele forløbet har været enormt hårdt.

- Men jeg er glad for, at selve retssagen nu har fået en ende. Hvad det kommer til at betyde for mig, vil fremtiden vise, for det hele er stadig meget hårdt, siger hun og tilføjer:

- Samtidig håber jeg, at sagen både får konsekvenser for de marokkanske myndigheder og for den koranskole, som de her personer har haft tilknytning til.

Korrespondent: Ikke tynget af skyld

Retssagen gik i gang i dag klokken 13.00 dansk tid, og den bliver fulgt af både danske, marokkanske og internationale journalister.

- Der er fyldt i retten, og der er mange journalister til stede, fortæller DR’s mellemøstkorrespondent, Michael S. Lund, der befinder sig i retssalen i Salé.

Lige nu er der pause, men sagen går snart i gang igen, fortæller DR’s korrespondent.

- Den første time gik med, at brevet fra Louisas mor blev læst op. Alle de tiltalte er i retten, og de fulgte med fra et glasbur. Jeg kunne ikke se de store reaktioner. Der blev småsnakket og smilt undervejs, og det ser ikke ud som om, de er specielt tynget af skyld, selvom de tidligere har sagt, at de har fortrudt drabene, siger han.

Forsvarsadvokaten for de tre hovedtiltalte talte også i retten, inden pausen gik i gang.

- Hun argumenterede for, at de tre mænd i virkeligheden også selv er ofre, fordi de er vokset op i fattigdom og er blevet hjernevasket. Hun mener, at de skal have en psykiatrisk behandlingsdom i stedet for dødsstraf, siger Michael S. Lund.

Opdateret med oplysningen om, at der alligevel ikke falder dom i dag.