Luftforurening i Teheran har kostet over 400 liv på 23 dage

Situationen har fået myndighederne til at lukke alle skoler i byen.

  • Flere borgere i byen har masker for ansigtet, når de bevæger sig ud på gaden i Teheran. (Foto: Atta Kenare © Scanpix)
  • Det 435 meter høje Milad-tårn er dækket af en tyk tåge, der har spredt sig over store dele af byen. (Foto: Atta Kenare © Scanpix)
  • Mange af de 14 millioner borgere i byen har valgt at blive indendøre eller tage masker på for at undgå de farlige partikler. Partiklerne kan trænge ind i lungerne og passere blodbanen, hvilket i nogle tilfælde kan føre til kronisk bronkitis, lungekræft og hjertesygdomme. (Foto: Atta Kenare © Scanpix)
  • Niveauet af de dødelig partikler lå mandag på 156, hvilket er tre gange så meget som det niveau, WHO betragter som sikkert. (Foto: Atta Kenare © Scanpix)
  • Det er langt fra usædvanligt, at Teheran er ramt af en tyk tåge på tværs af byen. Borgere er vant til, at der på denne tid af året spreder sig en tæt tilsløring fra det 435 meter høje Milad-tårn til de nærliggende Alborz-bjerge. (Foto: Atta Kenare © Scanpix)
1 / 5

På 23 dage har 412 mennesker mistet livet på grund af luftforurening i Irans hovedstad, Teheran.

Det oplyser de iranske myndigheder ifølge The Guardian.

De seneste dage har luftforureningen nået så rekordhøje niveauer, at det er farligt for alle i byen og ikke kun personer, der lider af luftvejssygdomme.

Niveauet af de dødelig partikler lå mandag på 156, hvilket er tre gange så meget som det niveau, verdenssundhedsorganisationen WHO betragter som sikkert.

Situationen har fået myndighederne til at lukke alle skoler i byen.

Derudover har mange af de omkring 14 millioner indbyggere valgt at blive indendøre eller bære maske, når de bevæger sig ud.

Selvom niveauet af partikler slår rekord, så er det langt fra usædvanligt, at Teheran er ramt af tykke smog-tåger på tværs af byen. Borgere er vant til, at der på denne tid af året spreder sig en tæt tilsløring fra det 435 meter høje Milad-tårn til de nærliggende Alborz-bjerge.

I løbet af årene har flere ting fået skylden for at være en central årsag til forureningen. Blandt andet de millioner af biler i byen, men også Teherans beliggenhed har ifølge flere spillet ind, fordi byen er omgivet af bjerge og derfor har sparsomt med vind til at sprede smog.

Partiklerne er livsfarlige, fordi de kan trænge ind i lungerne og passere blodbanen, hvilket i nogle tilfælde kan føre til kronisk bronkitis, lungekræft og hjertesygdomme.

FacebookTwitter