Luftfriskere er mere skadelige end trafikos

En ny undersøgelse fra den europæiske forbrugerorganisation BEUC viser, at luftfriskere indeholder både allergi- og kræftfremkaldende stoffer. Man indånder flere skadelige stoffer fra en luftfrisker end ved at gå tur langs en befærdet vej.

Luftfriskereog duftkugler til støvsugere er mere skadeligt at indånde end osenfra bilernes udstødningsrør.

Hvis man smækker en duftfrisker på stuebordet, sørger man bådefor en frisk duft af blomstereng og for, at man indånder flereskadelige stoffer i hjemmet end hvis man gik tur langs en megettrafikeret vej. Det viser en ny undersøgelse fra den europæiskeforbrugerorganisation BEUC.

Undersøgelsen tjekkede 76 forskellige duftprodukter, blandtandre duftspray, væsker og geléer, og konstaterede både allergi- ogkræftfremkaldende stoffer i dem.

- Disse produkter udgør en reel helbredsrisiko - ikke kun forallergikere, astmatikere, gravide og børn, men for alle, som brugerprodukterne regelmæssigt, skriver BEUC i en pressemeddelelse.

Understøttes af dansk forskning

BEUC har ikke oplyst navnene på de testede produkter, men de erindkøbt i forskellige europæiske lande.

Luftfriskerne indeholdt blandt andet benzen, der kan giveleukæmi. Den europæiske undersøgelse støttes af en danskundersøgelsen, der viser, at duftkugler til støvsugere indeholderallergifremkaldende stoffer.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk