Måling: Både Clinton og Trump er dybt upopulære

En dyst om Det Hvide Hus mellem Hillary Clinton og Donald Trump bliver et valg mellem to onder, mener vælgere.

Aldrig før er de to store partiers nominerede blevet anskuet så negativt, konstaterer Washington Post i sin måling. (Foto: Jim Urquhart © Scanpix)

Hverken demokraten Hillary Clinton eller republikaneren Donald Trump, der begge ventes at blive kandidater ved præsidentvalget i november, nyder særlig stor opbakning blandt de amerikanske vælgere.

Over halvdelen af vælgerne har et negativt syn på begge kandidater, viser en meningsmåling i søndagens udgave af Washington Post.

Næsten seks ud af ti registrerede vælgere har således et negativt indtryk af de to.

Og det er historisk i den tid Washington Post og ABC News har gennemført tilsvarende målinger. Aldrig før er de to store partiers nominerede blevet anskuet så negativt, konstaterer avisen.

- Alt i alt varsler målingen en hård, tæt og generelt negativ valgkamp, skriver Washington Post.

Målingen viser også dødt løb mellem Demokraternes Hillary Clinton og Republikanernes Donald Trump. Begge har sikret sig så stor en føring i de primærvalg, som nu lakker mod enden, at det anses for sikkert, at de bliver nomineret til efterårets afgørende duel.

I forhold til den foregående Post/ABC-måling i marts er Donald Trump gået 11 procentpoint frem.

Den kontroversielle rigmand støttes nu af 46 procent, mens 44 procent foretrækker Hillary Clinton, den tidligere udenrigsminister, førstedame og senator.

Den statistiske usikkerhed gør, at avisen taler om et "dødt løb".

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk