Måske omkom 200 i havet nær Malta

Efter at have talt med overlevende formoder myndighederne på Malta at skibsforlis kostede mange flere livet.

Antallet af dødsofre ved et skibsforlis fredag i den centrale del af Middelhavet kan være langt højere end antaget. Her ses flygtninge ombord på en af redningsbådene. (Foto: © Matthew Mirabelli, Scanpix)

Antallet af dødsofre ved et skibsforlis fredag i den centrale del af Middelhavet kan være langt højere end antaget, og måske kan helt op til 200 menneskeliv være gået tabt, siger Maltas premierminister, Joseph Muscat.

Myndighederne har indtil nu bjærge 38 lig og reddet 212 overlevende fra forliset den 11. oktober omkring 150 kilometer sydvest for Malta.

- Nu, da vi har talt med de overlevende, har vi en anden version af, hvor mange mennesker, der var om bord på båden, siger Muscat til maltetiske medier.

De fleste var fra Syrien

- Vi er ikke i stand til at fastslå, hvilke versioner, som er korrekte, men ud fra de informationer, som vi har fået, kan antallet af omkomne være mellem 50 og 200, tilføjer han.

De fleste af de ombordværende på båden var antageligt flygtninge fra borgerkrigen i Syrien.

Tragedien skete godt en uge efter, at et andet forlis meget tæt på den italienske ø Lampedusa kostede mindst 359 mennesker livet.

Maltas regering har beklaget, at der er kommet meget beskeden reaktion på landets appeller til EU-partnerne om at vise solidaritet.

/ritzau/Reuters