Macron får kritik efter møde med dansk imam

Avis kalder det 'skammeligt', at præsidenten tog sig tid til at tale med Sherin Khankan.

DR Nyheder fangede Sherin Khankan efter mødet med Emmanuel Macron.

Den franske præsident, Emmanuel Macron, får kritik fra flere sider for at have inviteret den danske imam Sherin Khankan til et møde i Elyséepalæet i går.

Lydia Guirous, som er talskvinde for partiet Republikanerne, langer ifølge Ritzau ud efter Macron, med henvisning til at han mødes med en imam få dage efter et islamistisk angreb i et supermarked i Sydfrankrig.

- I kølvandet på attentaterne i Trèbes kan Emmanuel Macron ikke finde på noget bedre at foretage sig end at tage imod en dansk imam, som forsvarer fupnummeret "islamisk feminisme", skriver Guirous på Twitter.

Talskvinden, som har algerisk oprindelse, har i en bog skrevet om "alt for mange dårligdomme" i verden, der sker i islams navn.

Terrorstat

Også den jødiske avis Le Monde Juif kritiserer invitationen til Khankan under overskriften "skammeligt".

Af artiklen fremgår det, at den danske imam mener, at Israel er en "terrorstat". Det sker med henvisning til en artikel i Kristeligt Dagblad i 2014, da imamen stillede spørgsmålet, om det var på tide at diskutere, "om Israel er en terrorstat".

Vil samle ledere

Sherin Khankan selv var ganske tilfreds efter mødet med Emmanuel Macron, som hun kaldte "inkluderende og lyttende".

Sherin Khankan fortæller, at Macron er meget optaget af, hvordan religion kan bidrage progressivt til samfundet, og at han under hele mødet lyttede opmærksomt og var interesseret i hendes idéer.

Han har desuden sagt ja til at arbejde videre med en af hendes idéer.

- Som handler om at samle imamer fra hele verden med jødiske og kristne ledere, altså en konference for verdensledere, siger Sherin Khankan til DR.

Med til mødet i Elyséepalæet i går var også en kvindelig fransk rabbiner, Delphine Horvilleur.