Macron om corona-udbrud: Den største sundhedskrise i mere end et århundrede

Skoler, vuggestuer og gymnasier er blot nogle af de ting, der bliver lukket ned i hele Frankrig fra på mandag.

Der skal ikke herske tvivl om alvoren.

- Det her er den største sundhedskrise i mere end et århundrede, lyder det nu fra franske præsident, Emmanuel Macron.

Derfor lukker alle skoler, børnehaver, vuggestuer, gymnasier og universiteter fra mandag, en handling der vil berøre mindst 17 millioner mennesker.

Derudover bliver alle franskmænd opfordret til at begrænse deres færden til et "absolut minimum".

Præsidenten opfordrer også til, at kronisk syge og borgere over 70 år holder sig hjemme og kun går ud, hvis det er strengt nødvendigt.

Macron opfodrer alle franskmænd til at bakke op om de nye tiltag i de "kommende dage, uger og måneder". Præsidenten har ikke angivet, hvor længe de her tiltag skal gælde.

Kommunalvalg afholdes søndag

Alle virksomheder skal på bedst mulig vis sørge for, at deres medarbejdere har mulighed for at arbejde hjemmefra, og selvom eksempelvis offentlig transport stadig vil fungere, opfordres alle til at begrænsen brugen af det.

Emmanuel Macron holder dog fast i, at kommunalvalget, der finder sted i hele landet på søndag, stadig bliver afholdt. Det er den største valghandling i Europa, efter det første tilfælde af coronavirus blev registreret i Europa.

Den franske præsident siger samtidig, at han nu er åben for at lukke grænserne, hvis det skulle nødvendigt, men understreger, at det skal foregå i samarbejde med EU.

Frankrig er med de seneste tal det land i Europa udenfor Italien, der er hårdest ramt af coronavirus.

Der er nu 61 døde og 2.876 bekræftede smittetilfælde.