Madeira: Alle omkomne i busulykke er tyskere mellem 40 og 50 år

Portugals premierminister har kontaktet den tyske kansler, Angela Merkel, for at sende sine kondolencer.

29 personer er døde, efter at en bus forulykkede i byen Canico på ferieøen Madeira i aftes. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)

I nat er en tysk kvinde død af de kvæstelser, hun fik ved en busulykke på den portugisiske ø Madeira i Atlanterhavet i aftes, og det bringer dødstallet op på 29.

En tysk regeringstalsmand bekræfter, at alle omkomne er tyske turister, og ifølge de lokale myndigheder er de mellem 40 og 50 år. 27 personer meldes såret.

Portugals premierminister, António Costa, skriver på Twitter, at han har kontaktet Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, for at sende sine kondolencer.

- Det er med dyb sorg, at jeg hørte om ulykken på Madeira. Jeg har udtrykt min sorg over for kansler Angela Merkel i denne vanskelige tid, skriver han.

Den portugisiske præsident, Marcelo Rebelo de Sousa, vil rejse til Madeira.

- Jeg udtrykker min sorg og solidaritet på vegne af hele det portugisiske folk i dette tragiske øjeblik og især over for familierne til ofrene, som jeg har fået at vide var tyskere, siger præsidenten til portugisisk tv.

Borgmester Filipe Sousa oplyser, at der var 55 passagerer, en turguide og en chauffør om bord på bussen.

Et hospital i Funchal bekræfter, at der ikke er børn blandt de omkomne.

Bussen væltede angiveligt ned ad en stejl skrænt, da den skred af vejen øst for Funchal klokken 18.30 lokal tid i et beboelsesområde.

Indbyggere i området fortæller, at vejret var fint, da ulykken skete. Myndighederne er ved at efterforske årsagen til ulykken.

/ritzau/

Facebook
Twitter