Maduro: Hæren skal være klar til angreb fra USA

Venezuelas præsident har bedt militæret om at forberede sig til at forsvare Venezuela.

Venezuela's præsident, Nicolas Maduro, har i dag besøgt en militærbase i El Pao. (Foto: handout © Scanpix)

Venezuelas præsident, Nicolás Maduro, opfordrer i en tale til soldater på en militærbase hæren til at være 'klar' i tilfælde af en offensiv fra USA's side.

- Vær klar til at forsvare hjemlandet med våben i jeres hænder, hvis det amerikanske imperie en dag vover at røre dette territorium, denne hellige jord, siger Maduro i sin tale.

Selv om personer i den amerikanske regering flere gange har antydet, at en intervention i Venezuela ikke er udelukket, har USA indtil videre holdt sig til at pålægge Maduro og hans inderkreds sanktioner.

I dag har oppositionsleder Juan Guaidó, som har udråbt sig selv til Venezuelas retmæssige præsident, indkaldt sine tilhængere til nye store demonstrationer.

Det sker i et forsøg på at få de væbnede styrker til at bakke op om hans forsøg på at afsætte Maduro.

Tidligere på ugen forsøgte Guaidó at skubbe på et internt oprør i militæret med opfordring til soldaterne om at skifte side.

Det gik dog hurtigt i sig selv. 25 oprørske soldater måtte søge tilflugt i den brasilianske ambassade i Caracas.

I de efterfølgende sammenstød mellem oppositionstilhængere og Maduros sikkerhedsstyrker mistede mindst fem mennesker livet.

Maduro betegner det som et kupforsøg fra oppositionslederens side og har fastslået, at militærtoppen har bevist sin loyalitet over for ham.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter