(Foto: FEDERICO PARRA © AFP or licensors)

Maduro og Guaidó sender hver sin folkehær på gaden: Venezuela på kogepunktet

Venezuelas farver bølger gennem folkemængderne i hovedstaden Caracas.

Gul, blå og rød.

Venezuelas farver bølger gennem folkemængderne i hovedstaden Caracas' gader.

Byen er i dag indtaget af venezuelanere i tusindevis, som er delt i to store demonstrationer. For selv om venezuelanerne er enige om at protestere over krisen i landet, er de ikke enige om, hvem de retter deres protester imod.

I hver sin ende af hovedstaden er både præsident Nicolas Manduro og oppositionsleder og selvudråbt midlertidig præsident Juan Guaidó nemlig selv i front i hver sin protest mod hinanden.

En lang række vestlige lande anerkender Juan Guaidó som præsident. Heriblandt flere EU-lande - herunder Danmark - samt USA.

Imens afviser Præsident Nicolas Maduro, at der er krise i Venezuela.

Han mener i stedet, at det hele er en "politisk forestilling", der skal give USA en undskyldning for at lede en invasion i landet.

 • Demonstranter så langt øjet rækker til demonstrationen til støtte for Juan Guaidó. (Foto: MATIAS DELACROIX © AFP or licensors)
  1 / 10
 • Oppositionslederen Juan Guaidó erklærede sig 23. januar for landets midlertidige præsident. (Foto: Carlos Garcia Rawlins)
  2 / 10
 • Millioner af venezuelanere støtter præsident Maduro og hans socialistiske projekt. Mange af dem er på gaden i dag. (Foto: Cristian Hernandez © AFP or licensors)
  3 / 10
 • En Guaidó-støtte i rullestol kommer frem ved fælles hjælp. (Foto: RONALDO SCHEMIDT © AFP or licensors)
  4 / 10
 • Venezuelanere i alle aldre deltager i demonstrationerne. Her møder en ældre kvinde politistyrkerne i demonstrationen til støtte for oppositionslederen Juan Guaido. (Foto: FEDERICO PARRA © AFP or licensors)
  5 / 10
 • De seneste dage har det meste af landet været ramt af strømafbrydelser. Det har blandt andet gjort det svært at nedkøle de sparsomme fødevarer, som venezuelanerne har adgang til. (Foto: MATIAS DELACROIX © AFP or licensors)
  6 / 10
 • En mand maler skældsord på en vej i hovedstaden Caracas. Det kan oversættes til "Chavez og Maduro, knep din mor". (Foto: Rayner Pena)
  7 / 10
 • Politiet bruger både vandkanoner og tåregas mod demonstranterne, men der er også mere rolige stunder mellem de to parter. (Foto: Cristian Hernandez © AFP or licensors)
  8 / 10
 • Præsident Nicolas Maduro deltager selv i demonstration. (Foto: STRINGER)
  9 / 10
 • En kvinde svøbt i det venezuelanske flag. (Foto: IVAN ALVARADO © IVAN ALVARADO)
  10 / 10

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter