Maduro: Oslo-forhandlinger skal finde en fredelig løsning

Venezuelas præsident siger, at forhandlinger i Norge skulle "opbygge en fredelig agenda" med oppositionen.

Venezuela's præsident, Nicolas Maduro, omtaler med positive vendinger forhandlingerne med oppositionen i Oslo denne uge. (Arkivfoto). (Foto: handout © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Denne uges forhandlinger i Norge mellem repræsentanter fra Venezuelas regering og landets opposition er et forsøg på at "opbygge en fredelig agenda" for landet, lyder det fra præsident Nicolas Maduro.

Norges udenrigsministerium, som har tradition for at agere mægler i internationale konflikter, oplyste i går, at forhandlingerne befinder sig i en "undersøgelsesfase".

Forhandlingerne anses som et tegn på en ny tilgang til konflikten, der i månedsvis har skabt spændinger i Venezuela.

I Oslo repræsenterede oppositionspolitikeren Stalin Gonzales og to rådgivere den selvudråbte præsident, Juan Guaidós side, mens informationsminister Jorge Rodriguez og guvernøren for delstaten Miranda, Hector Rodriguez, repræsenterede regeringen.

Ingen direkte møder mellem parterne

Parterne havde separate møder med norske mæglere. Der var ikke møder direkte mellem de stridende parter, fortæller Gonzales til lokale medier.

Til medlemmer af de væbnede styrker siger Maduro, at repræsentanter for regeringen tog til Norge for at "begynde at undersøge en dialog med Venezuelas opposition for at opbygge en fredelig agenda for landet".

Torsdag skrev Guaidó på Twitter, at ethvert initiativ til forhandling burde begynde med "afslutningen på den ulovlige tilegnelse af magten."

/ritzau/Reuters

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter