To mænd med forbindelse til terrorplaner i centrum af Berlin jagtes af politiet

Politiet jagter yderligere to mænd i forbindelse med det planlagte angreb mod Alexanderplatz i centrum af Berlin

Ifølge talsmanden for Berlins politi er der fortsat en høj sikkerhedsrisiko omkring Alexander Platz. To mænd med tilknytning til Islamisk Stat er anholdt for at have planlagt et angreb på pladsen (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

To mænd, der formodes at have forbindelse til Islamisk Stat (IS), er torsdag blevet anholdt i Tyskland og yderligere to mænd er angiveligt fortsat på fri fod.

Politiet mistænker dem for at planægge et angreb i Tyskland, skriver AFP.

Imens mener den tyske avis Bild at vide, at angrebet var rettet mod Alexanderplatz i det centrale Berlin.

Efterretningskilder fortæller til avisen, at to af de mistænkte tilsyneladende havde arbejdet på Alexanderplatz for at indsamle informationer om målet for angrebet.

Dette er ikke officielt bekræftet af myndighederne.

Militærtrænet i Syrien

- Efterforskningen viser, at en af de anholdte er blevet trænet militært i Syrien, oplyser politiet i Berlin ifølge AFP.

Meldingen fra tysk politi kommer, efter at specialstyrker torsdag morgen gennemførte razziaer mod flere adresser i Berlin og andre dele af det nordlige Tyskland. Omkring 450 betjente deltog i operationen.

Også en kvinde er anholdt i sagen.

Ifølge tyske medier blev en af mændene anholdt på et asylcenter i den lille by Attendorn.

Tyske myndigheder har gentagne gange advaret om truslen for et angreb i landet. Sidste år i november blev en fodboldkamp i Hannover mellem Tyskland og Holland aflyst af sikkerhedsmæssige årsager, og stadion blev evakueret.

Ifølge Berlins politis talsmand er der fortsat en høj sikkerhedsrisiko

/ritzau/