Malaysia sender 3.300 ton plastik retur til rige lande

Malaysia vil ikke være en plastik-losseplads for de rige lande, siger landets miljøminister.

Genbrugsfabrikkerne i Malaysia kan ikke følge med den mængde af plastik, der kommer, og derfor ligger det bare og flyder.

Malaysia vil sende 3300 ton plastikaffald tilbage til de rige lande, som den enorme mængde kom fra, siger miljøminister, Yeo Bee Yin. Hun vil sende 60 containere fyldt med plastikaffald tilbage.

- Disse containere blev bragt ulovligt ind i landet under falsk varedeklarering og andre overtrædelser, der går imod vores miljølovgivning, siger miljøministeren.

Malaysia blev sidste år verdens primære destination for plastikaffald, efter at Kina sagde nej til at importere mere.

Det har ført til, at flere genbrugsfabrikker i Malaysia er blevet overfyldt med plastikaffald, og mange samfundsgrupper i landet klager over det miljøskadelige problem.

Det er lande som USA, Storbritannien, Canada og Australien, der får plastikaffaldet retur.

Malaysia er det seneste i rækken af lande, der har sagt nej tak til plastikaffald fra rigere lande.

I sidste uge meddelte Filippinerne, at det vil sende 69 containerne fyldt med plastikaffald tilbage til Canada, hvor det kom fra i 2013 og 2014, da det var modtaget uden samtykke fra regeringen.

Canada har udtalt, at affaldet blev modtaget med samtykke fra regeringen i Filippinerne. Det nordamerikanske land har dog accepteret at tage imod affaldet.

Den malaysiske regering har udpeget 14 lande, der skal have deres affald tilbage.

Yeo Bee Yin siger, at borgere i rige lande ikke er klar over, at alt deres plastikaffald ender i Malaysia og ikke bliver genbrugt.

Ministeren udtaler videre, at et genbrugsfirma i Storbritannien har eksporteret over 50.000 ton plastikaffald de seneste to år til Malaysia.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter