Malaysisk minister: ’Der findes ikke homoer i Malaysia’

Homoseksuelle turister kan ikke få klart svar om sikkerheden på rejsemålet.

Malaysias minister for turisme, kunst og kultur Mohamaddin bin Ketapi ved åbningen af årets turisme-messe International Travel Trade Show (ITB), i Berlin, 5. marts 2019. (Foto: JENS SCHLUETER © Scanpix)

Denne uge besøgte Malaysias minister for turisme, kunst og kultur, Mohamaddin Ketapi, verdens største turistmesse – ITB Berlin.

På messen pressede tyske journalister ministeren til at svare på, hvorvidt det er trygt for homoseksuelle at besøge det multietniske, sydøstasiatiske land, hvor hovedreligionen er islam.

Og ifølge Berliner Morgenpost afværgede ministeren spørgsmålet.

- Homoseksuelle? Jeg tror ikke, vi har nogle af dem her i landet. Jeg kan ikke svare på, hvorvidt det er trygt eller ej, sagde Mohamaddin Ketapi.

Efter den tyske avis bragte nyheden, gik ministeren ud på Twitter og skrev, at svaret henviste til de ikke-eksisterende LGBT-fokuserede turistkampagner i Malaysia.

Han tilføjede, at landet har en åben politik med hensyn til udenlandske turister. Og at ’de aldrig kunne finde på at skabe unødige problemer for deres gæster på baggrund af deres seksuelle orientering, religion og kultur’, skriver CNN.

Ministeren fastslog samtidig, at Malaysia har sine egne synspunkter, hvad angår både LGBT-samfundet og Israel, og at han forventer, at andre lande respekterer dette.

Forbudt at være homo i Malaysia

Malaysia er et af de 72 lande, hvor det er kriminelt at have et seksuelt forhold til person af samme køn. Og straffen for at bryde loven er op til 20 års fængsel.

I september sidste år blev to lesbiske kvinder straffet med piskeslag og bøder, da de blev opdaget i at have sex i en bil ved Kaula Lumpur.

Delstaten Kuala Lumpur er styret ved sharia-lovgivning, og kvinderne blev derfor dømt ved en islamisk domstol for at have sex med hinanden.

Den nuværende statsminister, Mahathir Mohamad, håndhævede samme måned landets syn på homoseksuelle, skriver den singaporske avis The Straits Times.

- Det er noget, vi ikke tillader i Malaysia, selvom det er en menneskeret i de vestlige lande. Vi kan ikke tillade homofili, giftemål mellem to mænd eller to kvinder.

Næsten 26 millioner udenlandske turister besøgte landet i 2017.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk