Malaysisk passagerfly er styrtet ned i Ukraine

Et malaysisk passagerfly, der var på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur, er styrtet ned i Ukraine.

Et fly med 280 passagerer og 15 besætningsmedlemmer om bord er styrtet ned i Ukraine nær grænsen til Rusland.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der har en korrespondent på stedet. Vedkommende melder om brand i et vrag og lig på jorden og har taget dette billede.

Ifølge det ukrainske nyhedsbureau Interfax-Ukraine blev flyet skudt ned i 10 kilometers højde, og alle om bord er omkommet. Interfax citerer en kilde i det ukrainske indenrigsministerium. Det er dog ikke bekræftet, at en nedskydning har fundet sted.

Malaysia Airlines bekræfter på Twitter, at de har mistet kontakten til passagerflyet 9M MRD over Ukraine.

Flyet var på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur i Malaysia. Det lettede fra Schiphol Lufthavn i Amsterdam klokken 12.14.

Dansk ambassade aktiveret

Ifølge Flightstats er flyet sidst set på en radar over den østukrainske by Donetsk, hvor der i mange måneder har været kampe mellem prorussiske separatister og ukrainske regeringsstyrker.

I de seneste uger er flere ukrainske militærfly blevet skudt ned, og Ukraine beskylder Rusland for at levere avancerede missiler til separatisterne i den østlige del af landet. Det har russerne dog benægtet.

Vragrester fra flyet er blevet fundet ved Hrabrove i Donetsk-regionen i det østlige Ukraine tæt på den russiske grænse. (© Google Maps)

Udenrigsministeriets Borgerservice har på nuværende tidspunkt ingen oplysninger om, at der skulle være danske statsborgere på det nedstyrtede fly. Ambassaderne i Holland og Malaysia er i gang med at skaffe passagerlister.

Obama i kontakt med Ukraine

Den malaysiske præsident, Mohd Najib Tun Razak, skriver på Twitter, at han iværksætter en øjeblikkelig undersøgelse af flyets nedstyrtning.

USA's præsident, Barack Obama, har beordret sine embedsmænd til at forblive i tæt kontakt med den ukrainske regering om det nedstyrtede fly.

Reuters skriver, at den russiske præsident, Vladimir Putin, og Obama skal diskutere det nedstyrtede fly i nær fremtid. 

Se en video øverst i artiklen, der angiveligt viser en røgsky, der skulle stamme fra flystyrtet.

FacebookTwitter