Malmø: Fire skudepisoder på et døgn

Efter en ung mand blev ramt i ryggen, er der skudt mod flere lejligheder.

Politiet i Malmø måtte i nat rykke ud til endnu en skudepisode. (Foto: 50090 Johan Nilsson/TT © Scanpix)

Politiet i den svenske by Malmø er i løbet af natten rykket ud til flere episoder, hvor der er blevet skudt mod personer eller lejligheder.

- Det er endnu for tidligt at sige, om hændelserne hænger sammen. Men det er selvfølgelig noget, vi kigger på, siger politiets talsmand Rickard Lundqvist til SVT.

Rækken af skud begyndte torsdag nat ved 2-tiden, da en ung mand blev skudt i ryggen uden for et indkøbscenter. Den 20-årige kom på hospitalet, men senere på natten kunne politiet melde, at han ikke var alvorligt skadet, skriver Sydsvenskan. Sagen efterforskes som drabforsøg.

Kugler gennem ruden

Den efterfølgende eftermiddag blev flere skud affyret mod en lejlighed på Docentgaten i Malmø. Mindst to skud gik igennem et vindue, men ingen af personerne i lejligheden blev ramt.

En lejlighed i Rosengården i Malmø blev i nat beskudt. Ingen kom til skade. (Foto: 50090 Johan Nilsson/TT © Scanpix)

Ved halv-ti tiden gik det løs igen, da der blev skudt mod en lejlighed i bebyggelsen Bellevuegården. En dør blev ramt, men igen blev ingen i lejligheden ramt.

Få timer senere blev der igen affyret skud. Det skete omkring klokken halv to, hvor flere skud mod en lejlighed i Rosengården blev affyret. Et vindue blev ødelagt, men ingen kom til skade. Ifølge avisen Sydsvenskan har vidner set flere personer stikke af på knallert umiddelbart efter skuddene. Politiet har dog endnu ingen mistænkte.

10 dræbte

Malmø har længe haft problemer med banderelaterede skudepisoder. I juli var situationen så slem, at chefen for Malmøs politi, Erik Olof Jansåker, på et pressemøde måtte fortælle, at man måtte udskyde at opklare hverdagsforbrydelser.

På det tidspunkt var 10 personer døde siden begyndelsen af året.

Facebook
Twitter