Malmø ramt af to eksplosioner i nat: Bombeeksperter tilkaldt

Inden for en time er både bydelen Rosengården og det centrale Malmø ramt af eksplosioner.

Det nationale bombehold undersøger sammen med teknikere en af nattens to eksplosioner i Malmø. Her er det ved en lejlighedskompleks i bydelen Rosengården. (Foto: 50090 Johan Nilsson/TT © Scanpix)

Med bare en times mellemrum blev den sydsvenske by Malmø ramt af to eksplosioner i nat.

Svensk politi modtog den første alarm kort efter klokken to i nat, hvorefter politiet rykkede ud til et lejlighedskompleks i bydelen Rosengården. Her blev området omkring indgangen til bygningen afspærret, og bombeeksperter blev tilkaldt.

Bare en time senere ringede telefonerne igen hos politiet, denne gang var det personer, som havde hørt et brag i den centrale del af byen. Eksplosionen fandt sted ved en lukket restaurant og natklub i Adelgatan, ikke langt fra Malmøs hovedbanegård.

Billeder fra området viser splintret glas og skader på facaden af bygningen, men ingen personer er kommet til skade ved nogen af eksplosionerne, oplyser politiet.

Med bare en time imellem ramte de to eksplosioner Malmø i nat.

Uklarhed om motiv

Det er endnu uklart, hvad der ligger bag de to eksplosioner.

Vagthavende hos Malmø Politi oplyser dog til den svenske avis Aftonbladet, at der på nuværende tidspunkt ikke er anledning til at tro, at eksplosionerne skulle være relateret til de episoder, som fandt sted mandag, hvor en mand blev skudt af politiet, og en 20-årig mand blev dræbt af skud.

- Det er helt umuligt at vurdere lige nu, siger Tommy Bengtsson til avisen.

Mandag formiddag havde politiet afspærret netop et område i den centrale del af byen, efter det havde set sig nødsaget til at skyde en mand i benet på Malmøs hovedbanegård.

Politiet modtog et alarmopkald, efter manden havde opført sig truende overfor andre og truet med at have sprængstoffer og skydevåben på sig, da politiet kom for at anholde ham.

Der er uklarhed om mandens identitet, men ifølge svenske Kvällsposten er der tale om en 44-årig borger fra et andet EU-land, som skulle være ankommet til Sverige sidste forår.

20-årig dræbt af skud

En 20-årig mand døde mandag eftermiddag af sine kvæstelser efter han blev ramt af skud.

Flere patruljevogne og ambulancer rykkede ud til Halsjögatan kort efter klokken 13, og selvom manden blev kørt på sygehuset, stod hans liv ikke til at redde.

Manden var i forvejen kendt af politiet, der har afhørt flere vidner og er interesseret i oplysninger om en bil, som skulle have forladt stedet i høj fart kort efter skyderiet. Endnu er ingen mistænkte pågrebet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk