Maltas journalister demonstrerer efter brutalt drab

Flere hundrede Journalister er på gaden for at vise, at de ikke lader sig skræmme.

Journalister fra Malta demonstrerede i dag i protest mod drabet på en af deres kolleger i mandags. Det skete med avisforsider og røde plakater. (Foto: Darrin Zammit Lupi © Scanpix)

Hundredvis af journalister er samlet foran parlamentet i Maltas hovedstad, Valletta, for at tilkendegive, at de ikke vil lade sig skræmme af det brutale drab på nationens mest fremtrædende undersøgende journalist.

Demonstranterne fremviser avisforsider sammen med blodrøde plakater.

Samtidig opfordrer sønnerne til den dræbte journalist, Daphne Caruana Galizia, premierminister Joseph Muscat til at gå af.

De har afvist et tilbud fra regeringschefen om en dusør til dem, som hjælper til med at finde frem til drabsmændene.

Den dræbte 53-årige Daphne Caruana Galizia havde gennem længere tid afsløret sager om formodet korruption, som ofte involverede politikere fra østaten.

Drabet har vakt international opsigt og ført til selvransagelse mange steder på Malta, hvor man nu spørger om østaten er blevet et hjemsted for korruption og organiseret kriminalitet på baggrund af et økonomisk boom.

Galizias beskyldninger om korruption var årsagen til, at Muscat tidligere på året udskrev valg i utide. Et valg som resulterede i, at vælgerne gav ham lov til at blive på posten.

Ifølge den dræbte journalists afsløringer findes der beviser for, at Muscats kone ejer et selskab i skattely i Panama, og at der er flyttet store summer penge mellem dette selskab og banker i den tidligere sovjetstat Aserbajdsjan.

Muscat afviser beskyldningerne.

/ritzau/