Malthe Thomsen indgår forlig i New York: Får en halv million kroner

Danske Malthe Thomsen indgår forlig i søgsmål efter falske anklager om overgreb mod børn.

-Arkiv- Malthe Thomsen med sin mor foran retten i New York i novenber 2014. (Foto: Brendan MCDermid © Scanpix)

Den 24-årige pædagog Malthe Thomsen har indgået et forlig i den erstatningssag, han har anlagt mod anklagemyndigheden og staten New York.

Thomsen modtager en halv million kroner. Sagen er dog ikke endeligt slut for den unge pædagog, idet han og hans advokat forventer et retsopgør mod den kvinde, der i 2014 fik sagen mod ham til at rulle ved at anklage ham for at have krænket en række børnehavebørn seksuelt i den børnehave i New York, hvor han var praktikant.

Malthe Thomsen blev for snart to år siden anklaget af den kvindelige kollega og tilstod i første omgang overgrebene.

Men som DR Dokumentaren 'Anklaget i New York' viste, var beviserne mod Thomsen opdigtede, og sagen blev droppet i november 2014.

Krævede 48 millioner kroner

Siden anlagde Malthe Thomsen erstatningssag mod staten New York, anklagemyndigheden og den kvindelige kollega, der gik til politiet med sine anklager.

Beløbet lød på 7 millioner Dollars – cirka 48 millioner kroner – og i det lys er den halve million, som forliget lyder på, et mindre beløb.

Men sagen fortsætter mod den kvindelige tidligere kollega.

- Vi skal nok i et retsopgør, siger Thomsens advokat Jane Fisher-Byrialsen til DR Nyheder.

Malthe Thomsen har tidligere sagt til DR, at sagen ikke kun handler om en erstatning. Det handler også om retfærdighed over for de anholdte, som bliver forhørt af det amerikanske politi.

Sagen kort

  • I 2014 blev danske Malthe Thomsen falsk anklaget for at have begået seksuelle overgreb mod børn, mens han var i praktik i en børnehave på Manhattan i New York.

  • Først tilstod han, fordi anklageren sagde, at han havde en video, som beviste overgrebene. Men det var ikke rigtigt.

  • I november 2014 droppede anklagemyndigheden sigtelsen mod Malthe Thomsen. Han krævde efterfølgende omkring 48 millioner kroner i erstatning. Nu har han indgået forlig i sagen mod staten New York. Men han forventer en retssag mod kvinden, der anklagede ham.

Facebook
Twitter