Mand anholdt med våben i bilen: På vej til homoparade i Los Angeles

Umiddelbart er der ikke påvist forbindelser mellem anholdt i Los Angeles og angreb på homo-natklub i Florida.

Politiopbudet til festivalen Gay Pride har været stort, efter masseskyderiet i Orlando, Florida. (Foto: © mark Ralston, Scanpix)

En mand med adskillige skydevåben, ammunition og muligvis sprængstoffer er blevet anholdt på vej til en homoparade i det vestlige Hollywood i millionbyen Los Angeles.

Det siger byens borgmester, Eric Garcetti, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Anholdelsen skete, efter at politiet havde modtaget et opkald fra en borger, som fandt den nu anholdtes adfærd mistænkelig.

Da politiet antastede manden, fortalte han, at han ventede på en ven. En inspektion af hans bil afslørede imidlertid den potentielt dødelige last af våben, ammunition og stoffet tannerite, der kan bruges til fremstilling af bomber, skriver avisen Los Angeles Times.

Herefter forklarede manden angiveligt, at han var på vej til homoparaden, der finder sted denne weekend. Det er ikke klart, hvad han planlagde at bruge sine våben til.

Ifølge borgmester Eric Garcetti tyder intet på, at der er nogen forbindelser mellem manden og et masseskyderi, der natten til søndag kostede mindst 50 mennesker livet på en natklub for homoseksuelle i Florida.

Efterforskningen af sagen er nu overdraget til FBI.

/ritzau/