Mand buret inde på et plejehjem i Japan

Plejehjem har buret en mand inde i mindst tre måneder og bundet andre beboere til deres senge med reb og håndjern, siger en tidligere ansat på et japansk plejehjem

Livets efterår i Japan kan være en barsk oplevelse (© corbis/scanpix)

Det er ikke kun herhjemme, der er ballade om hvordan vi behandler de gamle og de svage. I Japan er lokale myndigheder gået i gang med at undersøge et plejehjem, hvor de ansatte er blevet beskyldt for at have låst en beboer inde i et bur i mindst tre måneder.

Det eneste manden havde med sig var et tæppe og et toilet, fortæller en tidligere ansat. Men ifølge en nuværende ansat, var det helt nødvendigt at bure ham inde af hensyn til de andre beboere.

- Hvad skulle vi ellers gøre? Han havde for vane at skubbe de andre beboere ud af deres senge, siger hun til en avis.

Håndjern og reb

Tilsyneladende var personalet mere end almindeligt nervøs for, at beboerne skulle falde ud af deres senge. I hvert fald fandt de det nødvendigt at binde dem fast til sengene med reb og håndjern.

Plejehjemslederen siger, at mange af beboerne er demente, og at det var nødvendigt at binde dem fast. Desuden havde de pårørende givet grønt lys.

Anklager om elendige og umenneskelige forhold på plejehjemmene i Japan er ikke et nye. Den japanske befolkning bliver stadig mere gråhåret og presset stiger på plejehjemmene.

Mange ældre har ikke råd til at betale for de godkendte plejehjem, derfor må mange nøjes med den billigere model, der ikke er godkendt. Det omtalte plejehjem var ikke godkendt.

FacebookTwitter