Mand detonerer selvmordsbælte ved begravelse og dræber 24

24 mennesker er døde, efter at en selvmordsbomber sprængte sig selv i luften ved en begravelse nær Bagdad.

Dødstallet er steget til 24, efter at en selvmordsbomber tidligere mandag sprængte sig selv i luften i den irakiske by Muqdadiya, der ligger cirka 80 kilometer nordøst for hovedstaden, Bagdad.

Yderligere 55 mennesker blev såret i angrebet.

Angrebsmanden detonerede sit bælte med sprængladninger ved en shiamuslimsk begravelse i den østlige provins Diyala, oplyser sikkerheds- og hospitalskilder.

Ingen har endnu taget skylden for angrebet, der sker, dagen efter at to selvmordsbombere på motorcykler angreb et marked i den shiamuslimske bydel Sadr City i Bagdad. Her blev mindst 78 mennesker dræbt og flere end 100 andre såret.

Den militante sunnimuslimske bevægelse Islamisk Stat (IS) har efterfølgende taget skylden for søndagens angreb, der er det blodigste angreb i Irak i år.

- Vores sværd vil ikke ophøre med at hugge hovederne af de afvigende dyrkere af flere guder, uanset hvor de er, hed det i en erklæring fra gruppen rettet mod shiamuslimer.

Få timer inden søndagens angreb blev irakiske styrker i udkanten af Bagdad angrebet, og mindst 12 blev dræbt.

Irakiske styrker har med luftstøtte fra den amerikanskledede koalition drevet Islamisk Stat væk fra store dele af den vestlige provins Anbar. Det ventes at være optakten til et snarligt angreb på storbyen Mosul i det nordlige Irak, som Islamisk Stat erobrede i sommeren 2014.