Mand er fundet dræbt efter skudveksling i Malmø

Voldsbølgen fortsætter i den sydsvenske by. Lørdag aften er to mænd fundet skudt i nærheden af hinanden.

En mand er dræbt, og en anden er hårdt såret efter en skududveksling på åben gade i den sydsvenske by Malmø lørdag aften.

Det skriver avisen Kvällsposten.

Siden januar 2016 er antallet af drab i byen dermed oppe på 15.

Det ene offer blev fundet liggende på Kronetorpsgatan, mens den anden person blev fundet i en lejlighed i nærheden af gerningsstedet.

Ingen personer er anholdt i forbindelse med sagen, der ifølge Kvällsposten blev anmeldt klokken 22.13.

- Man har hørt flere skud. Jeg har talt med et vidne, som taler om seks-syv skud. Jeg ser seks til otte politibiler. De har afspærret et stort område, beretter en af avisens journalister fra Kronetorpsgatan.

Begge mænd blev i ambulancer bragt på sygehuset.

Kort efter klokken 23.30 oplyste Karolina Rossander, afdelingssygeplejerske på sygehusets akutmodtagelse, at en af mændene var afgået ved døden. Den anden er alvorligt såret, fremgår det af Kvällspostens hjemmeside.

Oplysningen er ikke bekræftet af politiet.

Der har også været et trafikuheld på stedet. En bil - en grå Ford - kan inde på det afspærrede område ses være ramt ind i flere parkerede biler. Der ligger splintret glas på gaden omkring den havarerede Ford.

Området er afspærret, og politiet er kort før midnat i gang med at sikre spor både i lejligheden og på det sted, hvor de to mænd angiveligt åbnede ild mod hinanden, oplyser Calle Persson fra politiet i Skåne.

Et stort antal vidner skal nu afhøres, fortæller han.

Identiteten på de to involverede er endnu ikke oplyst.

- Jeg har ingen bekræftede personoplysninger på dem. Det er for tidligt at sige noget om det og et eventuelt motiv, siger Calle Persson til Kvällsposten.

Malmø har de senere år været ramt af en volds- og drabsbølge. Baggrunden menes at være stridigheder mellem diverse kriminelle grupperinger.

Sidste år beslaglagde politiet omkring 600 våben i byen. Alene i år er fem personer blevet dræbt af skud i Malmø. Deriblandt en 16-årig dreng.

/ritzau/TT

Facebook
Twitter