Mand erklærer sig skyldig i at sende rørbomber til Trump-kritikere

Rørbomberne blev sendt til blandt andre Hillary Clinton, Robert de Niro og nyhedsmediet CNN.

- Jeg ved, at disse handlinger var forkerte, og jeg er meget ked af det, sagde den 57-årige Cesar Sayoc. Han har tilstået at sende eksplosiver til en række kritikere af USA's præsident, Donald Trump - blandt andre Hillary Clinton og Barack Obama. (Foto: JANE ROSENBERG © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Den mand, der er sigtet for sidste efterår at have sendt en række pakker med rørbomber til kritikere af USA's præsident, Donald Trump, har erklæret sig skyldig.

Tilståelsen fra den mistænkte, 57-årige Cesar Sayoc, faldt foran en dommer sent torsdag aften dansk tid ved en føderal domstol på Manhatten i New York.

Sayoc tilstår at have sendt 16 pakker med plastikrør fyldt med sprængstoffer til prominente medlemmer af Det Demokratiske Parti og andre Trump-kritikere.

Kendte skuespillere og toppolitikere skulle rammes

Pakkerne blev sendt i oktober forud for det amerikanske midtvejsvalg i november. De blev alle opsnappet af myndighederne, inden de nåede frem til deres planlagte modtagere. Ingen af pakkerne eksploderede.

I retten remser Sayoc de tilsigtede modtagere af pakkerne op.

Heriblandt var tidligere præsident Barack Obama, tidligere udenrigsminister og præsidentkandidat Hillary Clinton, senatorerne Cory Booker og Kamala Harris, skuespiller Robert De Niro og det amerikanske medie CNN.

Bryder sammen i retten

Efter at have beskrevet sine gerninger bryder Sayoc sammen i retssalen.

- Jeg ved, at disse handlinger var forkerte, og jeg er meget ked af det, siger han.

Adspurgt hvorvidt han ønskede at dræbe eller skade personer med pakkerne, afviser den 57-årige mand. Han erkender dog, at han vidste, at der var en risiko for, at pakkerne ville eksplodere.

Den tidligere stripper og tilsyneladende ivrige Trump-tilhænger blev anholdt i oktober efter en fire dage lang menneskejagt.

Han er sigtet for at sende eksplosiver med posten med det formål at dræbe eller skade personer eller ejendomme.

Der falder dom i sagen den 12. september 2019. Sayoc risikerer op til livstid bag tremmer.

Sayoc har tidligere været anholdt flere gange. Blandt andet for vold i hjemmet, tyveri og for at fremsætte trusler om at sende eksplosiver til et elselskab i forbindelse med en strid om regning.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk